İnegölspor´un maçlarını değerlendirirken, konuyu geniş kapsamlı almak şart. Takımın nasıl kurulduğu, yönetimin mali imkanı, şehrin takıma bakışı ve en önemlisi protokolün takıma karşı tutumu önemli. Çünkü başarı gelecekse kesinlikle bu birlikteliğin sağlanması şart.
Hep söylüyoruz, kadronun kapasitesi belli. Bunun yanında yönetim kurulunun imkanları sınırlı diye. Baştan şunu söyleyelim, bu takım ligde kalırsa başarı derken, futbolcular “biz kaliteli ve karakterli bir ekibiz, play-off´u da zorlayacağız” diyor.
Tabi buradan sezon sonunu kestirmek zor. Play-off olur ya da olmaz ama tek bir gerçek var, azim ve istekli mücadalenin yanında sanki güzel bir hikaye yazacaklar gibi geliyor bu futbolcular. Bu sezon olur yada olmaz ama dedim ya ben ligde kalmayı zaten başarı saydım. Fakat lig uzun ve bu takım bizi şaşırtmaya devam edecek gibi.
Gelelim Tokatspor maçına.
Maç öncesi puan tablosuna bakıldığında, denk kuvvetler mücadelesi şeklinde geçeceği belliydi. Fakat İnegölspor kazanırsa puan sıralamasında hem rakibi geçecek hemde üst sıralar ile bağını koparmayacaktı. Fakat bütün bunlar Tokat içinde geçerli olunca maç başından sonuna kadar güzel ve centilmence bir müsabaka izleme imkanı bulduk. Tabi son 15 dakika geriye çekilmemiz bizi biraz sıkıntıya soksada, maçı puan vermeden tamamladık.
Rakip takım çok üst düzey bir görünüm vermesede yabana atılır takım değil. Paslaşma trafiği yüksek fakat gol yollarında sıkıntıları var. Savunmaları da hata yapmaya müsait bir takım görünümünde ama iç sahada bu ekipten puan almak zor.
İnegölspor´a gelince, maçın başında istekli olduğuınu gösterdi. Özelikle iki savunmacımız Anıl ve İsa çok iyi bindirmeler yaptılar. Önlerinde oynayan Okan ve Raif´te bu hareketliliğe ayak uydurunca tempomuz düşmedi. Özellikle Okan´ın golü işi lehimize çevirdi. Sezonun ilk haftalarında ondan umutlu olduğumuz söylerken, eleştirdik ama o zamanda söyledik, şimdide söylüyoruz, kalitesi belli fakat bazı konularda kendini geliştirirse yeniden dönüşe merhaba der. Yıllarca Bursaspor altyapısında oynamış, A takıma çıkmış bir oyuncuyu kimse torpille oynatmaz yoksa.
Raif maçın etkili isimlerinden biriydi. Kaçırdığı iki pozisyon var ama istekli ve hırslı oluşu sezon boyunca çok işimize yarayacağını gösteriyor. Savunmada Kemal konuşarak takımı ayakta tuttu. Bilal ise çok ters anlarda kritik dokunuşlarla topu ceza alanımızın dışına gönderdi. Kısaca savunma ve kaleci Şener uyumu birkaç yan pozisyon dışında mükemmeldi. Fakat rakibin dışarıya attığı topları da es geçmeyelim. Onlar gol olsa bugün daha başka konular konuşmak durmundaydık.
Orta sahada Emirhan ve Ali Sakal müthiş mücadele ettiler. Özelikle Emirhan´ın üçüncü bölgeye gelip pres yapması İnegölspor´un hucüm gücünü arttırdı. Sezon başında yaptığı ayağında fazla top tutma huyunu da bırakan bu oyuncumuz zaman zaman takımın maestrosu durumundaydı. Ali Sakal oyundan çıkana kadar bana göre görevini yapan oyunculardan biriydi. Fakat yaşının verdiği dezavantaj koşan ve mücadele eden futbolcuların bazen önüne geçiyor. Ali Sakal´da oyundan düştüğü an yerini daha diri, daha iyi çizgiyi kullanan Cihan´a bıraktı. Bu oyuncununda girdikten sonra sağ tarafta etkli olduğunu ve Raif´e çok net bir aisit yaptığını es geçmeyelim.
Ahmet Hakan gol attığı maçtan sonra ilk 11 şansı yakaladı ve formayı giymeye devam ediyor. Kendisinden İnegölspor olarak ümidimiz çok fakat attığı gollerden sonra birilerinin radarına girmesi menejer işleri ve birkaç takım izleme ve isteme dedikoduları onu heyecan ve strese sokmuş. Geçen hafta Hatay´da gezinen, sonrasından oyundan çıkmak zorunda kalan Ahmet bu maçtada beklentilerden uzaktı. Demek ki bazı şeyleri erken yaşama sıkıntı yapıyormuş. Daha önünde uzun yıllar var. Bana göre yeteneklisin, fakat daha çok yolun başındasın. Senin sadece kendini maça vermen gerek, aksi taktirde santrafor 3 maç gol atamadımı kulübe yolu gözükür ki, o da kimsenin işine gelmez.
Anıl Şahin sakatlandıktan sonra oyuna giren Enes Bayır´da oyunda kaldığı sürece sağ tarafı maç sonuna kadar başarıyla müdafa etti. Söylediğimiz şu, Enes daha genç ve bazı eksiklikler altyapıdan geliyor. Bunun için ekstra çalışması ve kesinlikle üst liglerde oynayan sağbeklerin videolarını izleyip, eksiklileri gidermesi gerek. Onda hem bu istek hemde bu yetenek var. Bunu geliştirecek olanda kendisi.
Son olarak İnegölspor 6 puanlık bir maçı kazandı ve hafta sonu bana göre zor bir deplasman olan Mersin İdmanyurdu karşısına çıkacak. Rakibi hafife almadan mücadele edersek galibiyet bizim olur. Aksi halde hayal kırıklığı yaşarız. Buradanda 3 puan çıkartırsak ilk yarının son iç saha maçı olan Sivas Belediye maçı bizim için şenlik olur şenlik…