Ağız içerisinde dişler çeşitli nedenlerden dolayı (travma, çürük, iltihaplanma...) kaybedilebilir. Diş kaybı sonrası ağız içerisinde ve bireyde çeşitli değişikliklere yol açmaktadır. Bunlar;

- Eksik diş görüntüsü özellikle ön bölgede ise öncelikle kişinin gülüşünü bozar. 

-Kişinin özgüvenini etkiler. 

- Eksilen dişler nedeniyle sadece görüntü değil çiğneme düzeni de değişir. Kişi eksik dişin olduğu bölgeyi kullanmak istemez ve tek taraflı çiğneme yapar.
Çift taraflı çiğnemeyi terk eden kişide tek taraflı çiğneme nedeni ile çene eklemlerinde ağrı, ses, tedavisi çok zor kilitlenmelere sebep olabilir.

- Eksik dişler nedeniyle yeterli miktarda çiğnenmeyen ve öğütülmeyen besinler, bütün olarak yutulduğundan dolayı şişkinlik, gastrit ve ülser gibi mide problemlerine yol açabilir. 

- Eksik diş nedeniyle iyi çiğnenmeden yutulan yiyecekler hızlı ve dengesiz kilo alımına sebep olabilir. 

- Eksik diş bölgesinde komşu dişler boşluğa doğru devrilir, karşıt dişler eksik diş bölgesine doğru uzar ve dolayısıyla çiğneme fonksiyonu azalır. 

- Devrilen ya da uzayan dişlerde fırçalama, temizlik ve bakım zorlaşır. Dişlerde çürük, hassasiyet, diş eti iltihabı ve ağrı oluşabilir. Bu durum diğer dişlerin kaybedilme riskini de arttırmaktadır. 

- Diş eksiklikleri kalan dişlerin aralarının açılmasına neden olabilir. İlerleyen zamanlarda bu durum dişlerin orta hattı ile yüzün orta hattı arasında uyumsuzluk oluşmasına yol açabilir. Ve kişiyi olumsuz yönde etkiler.

Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan diş eksiliklerinin giderilmesinde çeşitli teknikler bulunsa da “Dental İmplantlar” genellikle ilk tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çene kemiği içerisine yerleştirilen dokularla uyumlu titanyum vidalar yani implantlar zamanla çene kemiğiyle kaynaşmakta ve sağlamlaşmaktadır. 

Bu kaynaşmanın ardından kesilmiş diş benzeri abutment diye adlandırılan implant üst yapıları implantların içerisindeki boşluğa vidalanmakta ve üzerine protezi yapılmaktadır. 

Doğru planlanmış bir implant üstü protezi doğal dişlerden ayırt etmek çok zordur. 

Doğal dişler gibi tek tek kaplanabilir ve kolaylıkla temizlenebilir.

Geleneksel kaplamalara göre avantajı boşluğun yanındaki dişlerde herhangi bir müdahaleye gerek olmamasıdır.