İnegöl’de doğa sporu olarak faaliyette bulunan sadece  İnegöl Doğa Sporları Kulübü  (İDOSK) var. İDOKS tarafından, her sene olduğu gibi bu kış aylarının başlangıcında da düzenlenen, doğada ve karda yürüyüşlerle, insanların daha sağlıklı bir şekilde yaşamalarına katkı sağlamaya  çalışılıyor.

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen yürüyüşte, karda yürüyerek,  yüksek kesimlerde ciğerlerimize oksijen depolayıp ilçe- mize döndük. Yine her kış olduğu gibi  sezonu açmış bulunuyoruz. Bundan sonra bizleri, internet aracılığı  ile de takip edebilirsiniz. Yürüyüşlere katılmak isteyenler, isterlerse internet üzerinden de bizlere ulaşabilirler.

Bu duyuruyu özellikle iletmek istedim.

Çok yakında bisiklet ve yürüyüş sporu yapanlara yönelik,  toplanıp sohbet etmek, hatıralarımızı, sorunlarımızı anlatmak  için bir lokale ihtiyacımız var. Bunun için girişimlerimiz sürüyor. Kısa zaman içerisinde tüm doğasporu severlerle, kesinleşmek üzere olan lokalimizde buluşacağız. Siga-ra kullanıp da  bırakmak isteyenleri de aramıza bekliyoruz.  Bizimle birlikte hareket ettiklerinde sigarayı da kısa sürede bırakacaklarına, ciğerlerini kuvvetlendirecekle-rine inanıyoruz

Geçtiğimiz Pazar günü sabah 08.30’ da, 11 arkadaş bir araya gelip, aracımızla Çayyaka mahallesinden (köyünden) geçip Boğazova’dan  Karabel mevkisinde aracımızdan inip orman içlerinden patika yolları yürüyerek, Tepe Yaylasına doğru yağmur altında, sulu karların üzerinde yürüdük.

Henüz balçık şekilde olan karların üzerinde  yürümek, bol oksijen alıp ciğerlerimi-zi temiz havayla doldurmak ayrı bir güzellik oldu. Bir de bunu söylemeden geçmek istemiyorum, yabani hayvanların taze karda bırakmış oldukları ayak izleri incelemek gayet zevkli oluyor.  Bizim için hangi hayvanların izleri olduğunu tahmin etmek kolay, Tavşan, Kurt, Tilki, Ayı bir de toplu şekilde geyiklerin yürümüş olmalarını izlerden görmek, bizleri çok mutlu ediyor. 

Yürüyüşümüze  Tepe Yaylasında mola verip, orada bulunan ‘Oba Evi’nde sobayı yakıp, çay içmek, ısınmak ayrı bir zevk. Buradaki zevkli molanın ardından  yine yollara düşüp, dönüş yaparak, İnayet (Tuzla) mahallesinde aracımıza binip ilçemize döndük.

Bu yürüyüşün ardından özellikle sigara tiryakilerine sesleniyorum; Sigarayı bırakmak istiyorsanız bizimle gelin. Bir kez geldiğinizde, görün bir dahaki haftayı iple çe- keceksiniz.