Süper Amatör Küme:

A Grubu : Bu hafta İnegöl’de derbi heyecanı yaşandı. Yaklaşık 615 gün sonra süper amatör kümede bir derbi maçı izledik. İnegöl’de en son Gençlergücü - Akhisar Demirspor derbi maçı oynanmıştı. Ligde ilk iki sırayı paylaşan iki temsilcimizin karşı karşıya geldiği maçta lider olan Doğugücü Gençlik 4-1 kazanarak yoluna daha da emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Kurtuluşspor - Doğugücü Gençlik arasında oynanan son iki karşılaşmayı da Doğugücü Gençlik 4-1 ve 2-1 kazanmıştı. Kurtuluşspor yine geriye düştü ancak çekirge bu sefer zıplayamadı. 15 yıldan fazla Kurtuluşspor’da top oynayan Fatih Şimşek eski takımı Kurtuluşspor’a karşı ilk defa forma giyecekti. Ancak sakatlığı sebebiyle maçta oynayamadı. Lider Doğugücü Gençlik bu hafta deplasmanda Merinos 1938 Spor’a konuk olacak. Kurtuluşspor sahasında Gürsu Yenidoğanspor ile puan mücadelesi verecek.

B Grubu : Bu grupta yer alan İzzet Kaya’nın talebeleri kazanmaya devam ediyor. Akhisar Demirspor evinde orta sıralardaki Yiğitlerspor’u 4-0 yenerek play – off yolunda güvenini arttırdı. Akhisar Demirspor kulüp tarihinde rekor kırdı diyebiliriz. Zira süper amatör kümede ilk dört maçta 10 puan topladılar. Deplasmanda Fethiye İdman Yurdu’na konuk olan K.Güvenspor rakibine 3-0 kaybederek puan ile tanışamadı. Ligde ikinci sıradaki Akhisar Demirspor ile ligde kötü günler yaşayan K.Güvenspor’un karşılaşacağı derbi maçı pazar günü saat 12.00‘de Kurtuluşspor Tesislerinde oynanacak.

C Grubu : En son oynadığı maçı kazanıp geçen hafta dinlenen Gençlergücü bu hafta Çotanakspor deplasmanından puan veya puanlar almaya çalışacaktı ancak müsabakadan temsilcimiz 3-1 mağlup ayrıldı. Puan durumunda alt sıralara gerileyen Gençlergücü cumartesi günü evinde lider Çağlayanspor ile karşılaşacak.

1.Küme:

3. Grup : Pazar günü Mobilyaspor - Doğanspor derbi maçı vardı. Asırlık kulüp Doğanspor ile 5 yıllık Mobilyaspor karşılaştı. Karşılaşmayı Doğanspor 2-0 kazandı. Doğanspor, ilk derbi maçında Yenicespor’a mağlup olmuştu. Yenicespor deplasmanda alt sıralardaki Mutlularspor’u 1-0 yenerek puanını 12’ye çıkardı. Şampiyonluk yolunda yara alan Mobilyaspor lig ikincisi Çalıspor ile deplasmanda puan mücadelesi verecek. Son maçını kazanan Sadettin Soydan’ın öğrencileri evinde İhsaniyespor ile kozlarını paylaşacak. Derbi galibi Doğanspor bu hafta da hükmen kazanacak. Ömer Bakay yönetiminde gençlerle mücadele eden Doğanspor şimdiden 12 puana ulaşmış oldu. Bence Doğanspor tebrikleri hak ediyor.

4 .Grup : Lider Orahniyespor evinde karşılaştığı ligin iddialı takımı Çekirgespor’u 2-1 yendi. Geçen hafta yeni hocasıyla ilk puanını alan Alanyurt Gençlik evinde grubun iddialı takımı Panayırspor’a 2-0 kaybetti. Orhaniyespor bu hafta bay geçecek. Temsilcimiz Alanyurt Gençlik deplasmanda az da olsa şampiyonluk hesapları yapan Çekirgespor’a konuk olacak.

 

 Anılarla Futbol :

Futbolda antrenörlerin çalışma sistemi, düzeni, disiplinli olması kadar motivasyonu yani gaz verme işi de çok önemlidir! Kısa vadede bu gaz vermeler genelde işe yarasa da daha sonra etkisi yeterince olmaz. Yani çözüm genelde kısa süreli olur.

İnegöl‘ün güzide ekibi Çilekspor, Tütünspor deplasmanına gitmiştir. Ev sahibi takımı o sezon çok kaliteli bir takım kurmuş açık ara lider durumundadır. Çilekspor’un hocası Metin Hoca soyunma odasından çıkan oyuncularını sahanın bir köşesinde tekrar toplar ve son ‘gaz yükleme’ işini yapacaktır.

  • Çocuklar, görüyorsunuz adamlar bu maç için özel olarak hoparlörler bile getirmişler ve kendilerine müzikli bir dünya kurmuşlar. Çıkın aslanlar gibi oynayın. Bugün siz isterseniz kazanırız. Onların şu müzikli dünyasını başlarına yıkalım. Çok koşalım, mücadele edelim. Söz müüüüüüüü ?
  • Sööööözzzzzz.

Gaz verme işe yaramamış ve temsilcimiz maçı farklı kaybetmiştir.

Tütünspor 5 : İnegöl Çilekspor 1