SÜPER AMATÖR:

A Grubu:
Bu grubun ilk yarıdaki son derbi maçı hafta sonu oynandı. Play-off hedefiyle yola çıkan Doğugücü Gençlik ile bu yıl tehlikeli bölgeden bir türlü çıkamayan Doğanspor karşı karşıya geldi. Puan olarak daha iyi olan Doğugücü Gençlik maçı 2-1 kazanarak yoluna devam etti. Haftanın derbi maçı geçen haftaki derbi maçı gibi dostluk içinde geçti. Bu sebeple bu gruptaki üç kulübümüzün yöneticilerini, antrenörlerini, oyuncularını ve taraftarlarını tebrik ediyorum. Keşke tüm derbi maçlarımız böyle sakin, kalp kırılmadan geçse. İsaörenspor deplasmanda Elmasbahçespor´a misafir olup, maalesef sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Antrenör değişikliğinden sonraki üç maçını da kazanan Doğugücü Gençlik, İnegöl´de lig ikincisi Elmasbahçespor ile karşılaşacak. İsaörenspor evinde Gürsu Belediyespor´u ağırlayacak. Doğanspor deplasmanda Milletspor ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma temsilcimiz açısından çok önem arz ediyor.

B Grubu:
Lider Gençlergücü bu hafta deplasmanda alt sıralardaki Bağlarbaşıspor´a karşı puan mücadelesi verdi. Temsilcimiz son dakikalarda yediği gol ile sahadan 2-2 ayrıldı. Bu puan kaybına rağmen Gençlergücü liderliği kaybetmedi. Kafkas Kartalı sahasında güçlü Demirtaşspor´u konuk etti. İlk yarı tutuk olup 1-0 geride olan Kafkas Kartalı, ikinci yarıdaki etkili oyunu ile golü buldu. Karşılaşma 1-1 bitti.Gruptaki diğer temsilcimiz Yenicespor ise Orhanelispor deplasmanında 2-2 kalarak 10 puana ulaştı. Liderliği çok seven Yunus Memiş´in öğrencileri, İnegöl´de Keles Gençlik´i de yenip biraz daha rahatlamak istiyor. Dört haftadır kazanamayan Kafkas Gençlik ile Yenicespor, Yenice´de derbi maçına çıkacaklar.

1. AMATÖR KÜME:
Bu kümedeki ilk yarının maçları bitti. Ancak ikinci yarı bu hafta başlıyor.

2. Grup: Osmaniyespor bu hafta Orhangazi´de lig sonuncusu Kerametspor ile karşılaştı. Temsilcimiz 2-1´lik galibiyetle takibini sürdürdü. Temsilcimiz deplasmanda Günesşspor ile puan mücadelesine girecek. Bu hafta ligde ilk iki sıradaki takımlar karşılaştığından temsilcimiz galip gelip her türlü avantajlı olmak istiyor.

3. Grup: Alanyurt Gençlik deplasmanda grup lideri Değirmenönüspor ile karşılaştı. 1-1´lik sonuç alan temsilcimiz, dördüncü sıradaki yerini korudu. Alanyurt Gençlik Cumartesi günü Gemlik´de Çotanakspor´a konuk olacak.

4. Grup: K.Güvenspor bu hafta deplasmanda çok önemli olan Altınokspor maçına çıktı ve karşılaşmayı 2-0 kaybetti. Ligde sıkıntılı günler yaşayan K.Güvenspor, Pazar günü Bursa´da Dağgücüspor´un misafiri olacak. Geçen hafta önemli maçtan puan çıkaramayan temsilcimiz için bu maç da çok önemli. Bu rakibini mutlaka yenmeli veya en azından berabere kalmalı. Aksi takdirde Dağgücüspor ile puan farkı 9 olursa iş zora girer.

6. Grup: Akhisar Demirspor evinde Hacıvatspor´u 3-1 yenerek devreyi 3 puanla kapamanın sevincini yaşadı. Temsilcimiz ilk defa üst üste galip gelmiş oldu. Siyay-Beyazlılar sahasında alt sıralardaki G.Umurspor maçından da üç puan alma hesapları yapıyor.

Alt Yapı: Geçen hafta çoğu hafta sonu olduğu gibi amatör maçlarını izlemek için Kurtuluşspor ve Sanayi Sahalarına gittim. Hava soğuktu ve ben üşüdüğümden Kafkas Gençlik´in tesislerine girdim. Kafkas Gençlik üst katını yenilemiş. Gerçekten bırakın amatör, çoğu profesyonel takımlar alt yapılarına değer verip bu kadar güzel, farklı ve yararlı bir ortam hazırlamamıştır. Antrenman öncesi ve sonrası sporcuların ve çocuklarını bekleyen velilerin kullanabileceği çok güzel bir ortam oluşturulmuş. Oturma grupları, satranç köşesi, kitaplık, eski ve yeni formaların teşhir edildiği cansız mankenler, küçük bir çay ocağı, toplantı ve sunum odası, mescit…

Alt yapısına bu tür yatırım yapan kulüpler yakın gelecekte bunun karşılığını mutlaka alacaktır.
Her hafta oynanan maçlar önemlidir. Ancak bu hafta gerek üst basamaktaki, gerekse alt basamaktaki takımlarımız daha kritik maçlara çıkacak.

Güzel futbol ve sonuçları yazmak dileğiyle…