Geçtiğimiz günlerde acımasız Amerika´nın acımasız Başkanı, bütün dünyanın gözü önünde Dünyaya tepeden bakıp, meydan okuyup küçümseyerek, BM´de tanımayarak dünya babasının tapulu malıymış gibi Kudüs konusunda hiç utanmadan kendi kendisine karar almıştı.

Mazlum milletleri aldıkları kararlar ile güya demokrasi getireceğiz, refah getireceğiz diye kandırarak, kan, gözyaşı ve acı içinde boğup bırakıyorlar.

Herkes “yeter artık” diyor bu zalimlerin her yere, herkese etmiş oldukları tehditlere karşı. Ekonomi ve savaş ile tehdit ediyorlar. Birde utanmadan bunları barış adına yaptıklarını söylüyorlar.

“Güç bende, hukuk bende, ben ne söylersem o olur. Diğerlerinin söyledikleri önemli değil” diyen bir zihniyet ile dünyaya barış gelebilir mi? Elbette ki hiçbir zaman gelmez.

Tarihe baktığımızda hep bizi aramıza nifak tohumları atarak yıkmışlar. Hala hep bunun üzerine oynuyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomasi trafiği içinde Kudüs meselesinde bu kararın alınmasına sebep oldu. “One Minute”, “Dünya Beşten büyüktür” sözü ve Kudüs meselesi kararı birbirini tamamlayarak teyid edilmiş oldu.

Bu sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türk diplomasisinin başarısı ve zaferidir.

Bazı kişiler her zaman olduğu gibi yine sayın Cumhurbaşkanımızın çalışmalarını yok sayarak, “Cumhurbaşkanı bu kararı kendisine mal etmesin, 128 ülkenin kararıyla gerçekleşmiştir” diyerek görmezlikten geliyorlar.

Eğer sayın Cumhurbaşkanımız meselenin üzerine kararlı bir şekilde gitmeseydi, bu başarı yinede gerçekleşir miydi? Hiç zannetmiyorum. İslam Birliği Teşkilatı büyük ihtimal ile belki toplanamayacaktı.

Kim ne söylerse söylesin, ister beğenelim, ister beğenmeyelim “Yiğidi öldür, hakkını ver” diye boşuna dememişler. Bir vatansever olarak sayın Cumhurbaşkanımıza ve 128 ülkeye şükranlarımızı sunmak bizleri küçültmez ve partici de yapmaz. Beseleye ben değil, biz olarak objektif bir şekilde bakabilmemiz çok önemlidir.

Bu kararı ile Trump ve onun yandaşı İsrail´e BM tarafından kafa kol çekilerek, Trump´un kararı felce uğratılmış, güçlü denilen Amerika dünyanın gözü önünde mağlup edilmiştir. Bu, acımasız Amerika´nın acımasız adamı, fakir fukara ve mazlumların düşmanı Trump ve onun yandaşı İsrail´in onurlarına, kibirlerine çok dokundu.

Acımasız Trump ve İsrail´e BM stop dedi, fakat iş daha bitmedi. Bu karar bir zafer ama meseleleri çözemiyor ne yazık ki. Bu Trump ve İsrail için bir kırılma noktası, geriye gidiş noktası.

Bu yüzden ABD, İsrail ve yandaşları daha da hırçınlaşarak oyun üstüne oyun kurmaya çalışarak bizlere saldırmaya çalışıyorlar. Allah bu merhamet hislerine kezzap dökülmüş acımasız zalimlere fırsat vermesin. Bunlara karşı istediklerine fırsat vermemek için ülkemiz ve İslam Birliği ülkeleri ile sımsıkı kenetlenerek birlik beraberlik içerisinde olabilmeliyiz. Yoksa bu acımasız adamların hiç şakası yok.
Bu hadise ile Amerika ve Trump BM nezdinde güvenirliğini de kaybetmiş oldu böylece.
Sonuç olarak Türkiye kazanmıştır. Filistin kazanmıştır. İslam ülkeleri kazanmıştır. Daha doğrusu vicdan fukarası kronik zalimlere karşı insanlık kazanmıştır.
Emeği geçen herkese tüm insanlık adına teşekkürler…