Eğitim Bir-Sen İlçe yönetimi Müdür yardımcılarıyla Royal Hotel’de bir araya geldi.

Programa Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Şube Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı Sinan Aktaş, ilçe başkan yardımcıları, ilçe kadın kolları ve okul müdür yardımcıları katıldı.

Eğitim Bir-Sen tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Yola çıktığımız ilk günden itibaren yenilikçi bir yaklaşımla üyesinden işyeri temsilcisine, kadın komisyonlarından kurum müdürü, müdür yardımcısı, memuru, hizmetlisine kadar ilçe istişare odaklı yönetim anlayışını, her üyemizi kucaklayıcı yaklaşımımızı sendikamızın her kademesinde hakim kılma çabası içinde olacağımızı ifade etmiştik. Bugün bunu gerçekleştirmenin onuru ve kıvancı içindeyiz. Bundan böyle de bütün üyelerimizle sık sık bir araya gelerek hak mücadelesinde yan yana durmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimize hizmet etmenin onuru ve gururu içerisinde olacağız. İnsan, emek, demokrasi, medeniyet, adalet ve merhamet eksenli sorumlu sendikacılığın yanında, özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdürmenin, iyiliği önermenin ve kötülüğü önlemenin de yegane adresi olan Eğitim Bir-Sen’imizi daha da büyütmeye, hem sesimizi hem de sözümüzü yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. 

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aktaş, “Öğretmenlik Meslek Kanunu; kanunla ilgili uzmanlık tanımlamaların açık ve net belirlenmesi gerektiğine ilişkin yaklaşımımız, 3600 Ek Gösterge konusunun zaman kaybetmeden verilerek sözün tutulması ve bu konunun takipçisi olduğumuz, gelir vergisi ödemede vergi diliminin ya yüzde 15’te sabit tutulması ya da vergi matrahının yükseltilerek mağduriyetin giderilmesi gerektiğine ilişkin önerimizde ısrarcı olunacağımız, enflasyon farklarının seneden seneye değil, farkın gerçekleştiği aydan itibaren hesaplanarak ödenmesi, mağduriyetin ancak bu yolla giderileceğini, öğretmene yönelik şiddet konusunun bir an önce öğretmenlik meslek kanununun kapsamına alınmasını, bu kapsamda sendikal önerimiz olan şiddet mağduru öğretmenlerin bakanlık nezdinde savunulması, avukat tahsis edilmesi ve şiddeti uygulayanların tutuklu yargılanmasının sağlanması gerektiğini, kariyer basamakları konusundaki mağduriyetin bir an önce giderilerek çalışanların motivasyonunu arttırıcı teşviklerin sağlanmasını istedik” diye konuştu.

Programda konuşan Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar da, gündeme dair sendikal çalışmaları değerlendirerek, "Üyelerimizin büyük destek ve teveccühleri ile girilen yeni dönemde, güçlenen teşkilatımızla el ele vererek, mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz nokta ile yetinmeden bizden umutlu olan tüm kamu çalışanlarımız için azim ve kararlılıkla alın ve akıl teri dökmeye devam edeceğiz. İlçe başkanımız başta olmak üzere müdür yardımcılarımıza, kadın kollarına ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen Eğitim Bir-Sen İnegöl yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim