İnegöl Yerleşkesi bahçesinde kurulan podyum üzerinde sahne alan öğrenciler, yürüyerek tasarımlarını tanıttılar. Mankenlere taş çıkartan öğrenciler, izleyenler tarafından beğeniyle alkışlandılar. Defileyi, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Öğretim Görevlileri ile öğrenciler izledi.

Defile öncesi konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, “İnegöl Meslek Yüksek Okulu Tekstil Teknolojisi Programı, her yıl bir proje kapsamında değişik dönemlerde giyilen, moda haline gelen kıyafetlerin tasarımlarını yapmakta ve sene sonunda bir defile ile sunmaktadır. Bu yılki çalışmada da tarihimizin Osmanlı dönemine ait kıyafetler üzerinde araştırma ve inceleme yapıldı. Öğrencilerimiz araştırma sonucunda elde ettikleri bilgi birikimini kullanarak kendi tasarımlarını yaptılar, atölyelerimizde kendi elleriyle elbiselerin dikimlerini yaptılar. Yani bir nevi el emeği göz nuru olarak elde edilen giysilerdir. Öğrencilerimiz kıyafetlerinin tanıtımını ve sunumunu da yine kendileri yapacaklardır” dedi.

Prof. Dr. Mürsel Alper, “Defilemiz, kıyafet konusunda Osmanlıdan günümüze hayatın değişen ve gelişen bir yönünü göstermesi bakımından anlamlıdır, belki de daha da anlamlısı öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dökebilmesi ve kalıcı hale getirebilmesidir. İnşallah keyifle izleyebileceğiniz bir gösteri olacaktır. Programımıza katılarak bize ve öğrencilerimize verdiğiniz destekten dolayı bütün misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından 22 öğrenci, tasarladıkları toplam 44 parayı podyumda yürüyerek tanıttılar. 

Editör: TE Bilişim