-Geleceğin Ressamlarına Şövale Üretimi-

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda eğitim veren Tematik Lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkeziyle yapılan protokol gereği sanat okulları öğrencilerinin kullanacağı şövale üretimini yapmaya başladılar. Resim sanatı ile ilgilenen amatör ve profesyonellerin resim çalışması yaparken tuval koydukları ve çalışmalarını yaptıkları ahşap (şövale) üretimine başlayan öğrenciler, sömestr tatilinde de okullarında çalışarak harçlıklarını kazanıyorlar. 

16 çeşit oyuncak üretimini İran, Azerbaycan ve Kırgızistan gibi ülkelere ihraç eden öğrenciler, şimdide Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin resim yapmaları için kullandıkları 2 bin adet şövale üretimini başladılar.

OKULUMUZ BİR FABRİKA GİBİ ÜRETİMİNİ SÜRDÜRMEKTE

Çalışmayla alakalı açıklama yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu içindeki bulunan Tematik Lisemizde eğitim gören öğrencilerimiz çalışmaları sürüyor.  Öğrencilerimiz birçok okula mobilya ve donatım hizmeti veriyorlar.  Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkeziyle yapılan anlaşma gereği; Türkiye çapındaki devlet okullarına mobilya ve donatım desteği veriyoruz. Öğrencilerimiz şuan sanat okullarına şövale yapıyorlar. Sömestr tatili olmasına rağmen öğrencilerimiz işlerini sürdürüyorlar. Okulumuz bir fabrika gibi üretimini sürdürmekte. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek” dedi.

2 BİN ADET ŞÖVALE ÜRETİMİ

Tematik Lise Müdürü Şenol Yoğurtçu ise, “2019 yılında döner sermaye kapsamında 780 Bin lira ciro yaptık. 2020 yılı yani bu yıl içinde üretimimiz artırarak 1,5 ila 2 milyon TL arasında bir ciro hedefimiz var. Okulumuz sömestr tatilinde olmasına rağmen 20 öğrencimiz ve 8 öğretmenimizle birlikte çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkeziyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ders Aletleri Yapım Merkezine bir ay önce bin adet Mangala siparişimizi teslim ettik. Şuan da sanat okullarında kullanılmak üzere 2 bin adet şövale siparişi daha aldık. Üretimimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz burada çalışarak harçlıklarını da kazanıyorlar. Oldukça mutlular hem öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar. Hedefimiz; İnegöl mobilyasına ve Türkiye mobilyasına gelecekte nitelikle kişiler yetiştirmektir. Bizde bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Tematik Lise 11. sınıf öğrencisi Sıla Koyun da, “Tatil olmasına rağmen ben de diğer arkadaşlarımla beraber çalışıyorum. Bu sayede hem eğitim alıyorum hem de para kazanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim