Taşımalı eğitim servis şoförlerine eğitim verildi.

İnegöl’de taşımalı eğitim uygulaması kapsamında okul servisi sürücülerine, Halk Eğitim Konferans salonunda eğitim verildi.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında ilçede taşımalı eğitim uygulaması kapsamında okul servis taşımacılığı yapacak şoförlere yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekibi iş birliğinde Halk Eğitim Konferans Salonu’nda seminer düzenlendi.

Seminerde taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmenliği, okul servis araçları hizmet yönetmenliği,  karayolları trafik kanunu ve trafik kuralları ile ilgili konular aktarıldı.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Kaya yaptığı bilgilendirme açıklamasında, “Servis şoförleri öğrencileri erken almamalı, Servisler öğrencileri öğrencinin kayıtlı olduğu okulun önüne bırakmalı, farklı bölgelere bırakmamalı. Servis araçlarında kesinlikle emniyet kemerleri bulunmalı. Servisler akşam dönüşlerinde en son öğrenciyi beklemeli, son çıkan öğrenciyi aldıktan sonra hareket etmeli. Araçların modeli 12 yaşından büyük olmamalı. Aracın modeli tutsa dahi bakımsız araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmamalı. Şoförler öğrencilere davranışlarına dikkat etmeli. Son olarak ta servislerinde rehber personel varsa bu rehber personel çıkış kapısının önünde oturmalı ve öğrencilere yardımcı olmalı” dedi.

Şube Müdürü Savaş Kaya’nın bilgilendirme açıklamasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri trafik kanunları ve denetimler hakkında servis şoförlerine bilgi verdiler.

Editör: TE Bilişim