Mezuniyet törenine İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan İnegöl Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, “2014-2015 eğitim öğretim yılında Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde Bursa'nın ikinci Spor Lisesi olarak açılan okulumuz, bu kampüste 3 yıl kaldıktan sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilçe merkezinde şu anda bulunduğumuz binaya taşındı. Okulumuz bu yıl ilk mezunlarını veriyor. 2014-2015 öğretim yılına bir tane kadrolu öğretmenle başlayan okulumuz, 4. yılında 16 kadrolu, 1 görevlendirme, 3 ücretli öğretmen, 2 hizmetli, 1 memur ve 306 öğrenci ile 2017-2018 öğretim yılını tamamladık. Bugün burada 2014-2015 eğitim öğretim yılında 90 öğrenci ile açılan okulumuz, bu 90 öğrencinin 48 tanesini mezuniyet töreni ile uğurluyoruz” dedi.

SPOR LİSESİ ÜLKEMİZİN GURURU OLDU

Müdür Orhan Atan, “Bu 4 yıl zarfında okulumuz sportif faaliyetlerde ilçe, il, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atarak ilçemiz, ilimiz ve ülkemizin gururu olmuştur. 12 branşta ilçe, il ve ulusal düzeydeki müsabaka ve yarışmalara katılan okulumuz, bizlere yaşattığı ilçe ve il şampiyonlukları yanında ulusal düzeyde çeyrek, yarı final ve final başarılarıyla adeta coştular. Bu başarılara imza atan sporcu öğrencilerimizi, onları bu müsabaka ve yarışmalara hazırlayan öğretmenlerimizi, destek veren başta bu müsabakalara giderken bize araç desteği veren Belediye Başkanlığımıza, diğer kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İSTEDİĞİM ÜÇ ŞEY; SAĞLIĞINIZ, MUTLULUĞUNUZ, AHLAKLI VE BAŞARILI OLMANIZDIR

Konuşmasında meslektaşlarına da seslenen Müdür Orhan Atan, “Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz sabır ve kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, okula başladığınız bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet, bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerden sahip olmanızı istediğim üç şey; sağlığınız, mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizimde geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği ulu önder Atatürk; ‘Bütün umudum gençliktedir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnegöl Spor Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’sini gerçekleştirecek, Bursa ilinin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Dolayısıyla bugünün bizlere yakışır düzeyi, yüksek mutlu bir gün olarak hepinizin anılarında yer almasını temenni ediyor” dedi.

Öğrencilere mutlaka üniversite okumalarını tavsiye eden Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ise, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, mezun olduktan sonra öğretmenlerini ve okullarını unutmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından Okul Birincisi 12-B sınıfı öğrencisi Mehmet Zozik mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktı. Derece alan öğrencilere plaketleri takdim edilirken, 12. sınıf öğrencileri 11. sınıf öğrencilerine bayrak ve flamaları devretti. Sınıf birincilerine mezuniyet belgelerinin takdim edilmesinin ardından mezun olan 48 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Editör: TE Bilişim