Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İnegöl’de gezici tır ile oluşturulan bilişim odalarında öğrencilere kodlama eğitim veriyor.

4 yıldır İnegöl’de 13 okulda toplam 9 bin öğrenciye gezisi tır vasıtası ile oluşturulan bilişim odalarında kodlama eğitimi veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ateş Böceği Birimi, ihtiyacın olduğu okullara ulaşmak istiyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ateş Böceği Öğrenim Birimi Yöneticisi Orhan Adıbelli “Bu projeyi İnegöl’deki gönüllüler ile çocuklarımıza birlikte yürütüyoruz. 6 saat bilişim odamızda çocuklarımız kodlama eğitimi alıyorlar.  Diğer tarafta çocuklarımız doğada fenle matematikle eğitim alıyorlar. Okullardaki çocuklar okullardaki 12 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra ateş böceğini başka bir bölgeye götürüyoruz. Bunu bakanlık ile ortaklaşa götürüyoruz, bakanlık onaylı bir proje.”

9 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Adıbelli konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnegöl’de şuana kadar 13 okulda 9 bin öğrenciye ulaşıldı. Buradaki etkinliklerimizi tamamlayınca başka bir ile götürüyoruz tırımızı. Ateş böceği tırımızın bahçesine girebildiği tüm okullara gitmek istiyoruz. Önceliğimiz kıyıda köşede kalmış çocuklarımızın daha çok ihtiyacı olduğu okullara ulaşmak istiyoruz. “

Editör: TE Bilişim