Okul bahçesinde düzenlenen festivalle ilgili bilgi veren İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt, “İnegöl´de birçok festival yapılıyor. Bunlar daha çok bilim ve akademik festivaller. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilk defa İngilizce festivali düzenledik. Burada amacımız; Türkiye´de yabancı dillere karşı bir soğukluk var. Çocukların bu soğukluğu aşması, İngilizce öğrenirken eğlenmesini istedik. Bu nedenle okulumuz bahçesinde İngilizce öğretmenlerimiz Berrin Doğan, Aysun Türkoğlu ve Ayşe Cengiz´in katkılarıyla bir festival düzenledik. Festivalde çocuklarımız düzenlenen yarışmalarla hem eğlendiler hem İngilizcelerini pekiştirdiler hem de yabancı dillere karşı sevgileri arttı. Burada amacımız çocuklarımızı milli, manevi ve kültürel değerlere bağlı olarak yetiştirmek ve fikren, vicdanen hür nesiller olarak geleceğe hazırlamaktır. Çocuklarımızın fikren ve vicdanen hür olabilmesi için de bu tür etkinlikler içinde yer alması, kendi kişiliğini oluşturması gerekiyor. Bunun için bu festivalimizin bu yıl ilkini yaptık. İlerleyen yıllarda da daimi hale getirip, İngilizce festivalinin geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Diğer okullara da bu etkinliğimiz örnek olur diye temenni diyoruz” dedi.

AMAÇ İNGİLİZCEYİ SEVDİRMEK

İngilizce Öğretmeni Berrin Doğan ise, “Çocuklara İngilizceyi daha fazla sevdirebilmek adına bu festivali düzenledik. Çeşitli oyunlarımız, eğlencelerimiz ve yarışmalarımız oldu. Yıl içerisinde dersimizde yaptığımız aktiviteleri bu festival bünyesinde topladık ve yeniden öğrencilerin ilgisine sunduk. Öğrencilerimizin eğlendiklerini düşünüyorum. Bazı öğrencilerimiz İngilizce dersine karşı biraz soğuk olabilirler. Bu festivalle onları derse adapte edebildik. İngilizce uluslararası bir dil olduğu için ne kadar erken zaman çocuklar için daha iyi olur. İleride bunun olumlu taraflarını daha iyi anlayacaklar” şeklinde konuştu.

Öğrenciler okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte İngilizce şarkılar eşliğinde çeşitli oyunlar oynarken, kurulan stantlarda İngilizcelerini geliştirdiler. 

Editör: TE Bilişim