Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri, İnegöl’deki kırsal mahallelerde bulunan bakım, onarım ve tadilat gerektiren ilk ve orta okullarda çalışma başlattı. Öğrenciler, yine aynı yerlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların da evlerindeki eksikliklerini giderdi.

Öğrenciler, okul yöneticileri ve öğretmenler eşliğinde İnegöl´e bağlı Gündüzlü İlkokulu ve Ortaokulu, Çitli İlkokulu ve Ortaokulu, Küçük Yenice İlkokulu ve Ortaokulu ile Kulaca İlkokulu ve Ortaokulunda tespit edilen işleri büyük bir istekle yerine getirerek hem yararlı bir iş yaptılar hem de tecrübelerini artırdılar.

Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı öğrencileri Alan Şefi Murat Nigişgül, Atelye Şefleri İsmail Türkmen, Göksel Koyuer, Kemal Yavaş ve Serdar Cengiz gözetiminde Gündüzlü, Çitli, Küçük Yenice İlkokulu ve Ortaokulunun aydınlatma devrelerini onardılar, yeni kablo tesisatları, yeni aydınlatma armatürleri, priz tesisatı ile topraklama tesisatlarıyla alakalı çalışma yaptılar. Panolara kaçak akım koruma röleleri takarak hem kullanıcıların güvenliğini sağladılar hem de elektrik tesisatlarını koruma altına aldılar.

Çitli Mahallesi İlk ve Ortaokulunda Bilişim Teknolojisi Alanı öğrencileri, Alan Şefi İrfan Tuna ve Atelye Şefi Ercan Gündoğdu nezaretinde Bilgisayar Laboratuvarına ait elektrik ve aydınlatma tesisatlarının yenilenmesinin yanında internet sistemine ait kanal içi ağ kablolama tesisatlarını yaptılar.

Küçük Yenice İlkokulu ve Ortaokulunda ise elektik tesisatlarının onarımı ve yenilenmesi, akıllı tahtaların priz tesisatlarının çekilmesi işlerinin yanında mevcut tesisatta bulunmayan topraklama tesisatı yapıldı. Kaçak akım koruma röleleri monte edildi. Aydınlatma armatürlerini yeniledi. Gündüzlü ve Kulaca İlk ve Ortaokullarının ihtiyacı olan masaüstü bilgisayarları toplayıp, montajını yaparak çalışır vaziyette teslim ettiler.

GERÇEKTEN ÇOK İHTİYAÇLARI VAR

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Baygın, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılı itibariyle okulumuz Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okullarımızın yaptığımız bu desteğe gerçekten çok ihtiyaçları olduğunu yerinde gördük. Hakikaten mahallelerdeki okullarımızın durumları iyi değil. Bu proje ile çok isabetli ve gerekli çalışmalar yaparak okullarımıza yardımcı olduk. Öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Böyle işleri yapmakla sosyal sorumluluk görevimizi de yerine getiriyoruz. Okula giden her öğrenci ile aslında her aileye ulaşmış oluyoruz. İhtiyaç sahibi aileleri mutlu ediyoruz. Bundan da biz büyük mutluluk duyuyoruz. Projede görev alan 20 öğrenci ve 10 öğretmen işleri büyük bir zevkle ve itinayla yapıyor. 04 Nisan 2018 tarihi itibarıyla çalışmalarımızı başlattık ve halen devam ediyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Okullarımızın, ihtiyaç sahibi ailelerin ve camilerimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz” dedi.

YARDIMLAŞMAK BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR

Ailelerin, okulların ihtiyaçlarının önceden tespit edildiğini aktaran Baygın, projede en çok malzeme temininde sıkıntı çektiklerini, Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Benzerleri Derneği üyelerinden ve duyarlı ve yardımsever esnaftan malzeme desteği olmasa bu işleri gerçekleştirmenin zor olduğunu ifade ederek, ziyaret ettikleri ve projeyi anlattıkları işyerlerinden boş çıkmadıklarını, işyeri sahiplerinin kendilerine sahip çıktığını söyledi. Malzeme desteği sağlayan tüm esnaf ve işyerlerine teşekkür eden Baygın, esnafın desteklerini devam ettirmesini arzu ettiklerini vurguladı.

TANINMAMIZA KATKISI BÜYÜK

Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor projesinden bahseden Müdür Baygın, “İhtiyacı olan okulların tespit edilerek eksikliklerinin giderilmesi, öğrencilerimizin almış oldukları eğitimi pekiştirmek için gerçek uygulama imkanı bulmaları, yeni insanlar tanımaları, yardımlaşma bilinci kazanmaları, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını göstermeleri, çevreyi tanımaları, iyi ilişkiler geliştirmeleri ve kişiliklerinin gelişmesi açısından çok yararlı bir projedir. Okulumuzun ve mesleklerin tanıtılması açısından da oldukça önemlidir. Yeni okul olduğumuz için tanınmamıza katkısı büyük olduğunu düşünüyorum. Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü olarak arkadaşlarım ve öğrencilerim tarafından yapılan çalışmalardan gurur duyuyorum. Bizlere bu proje için desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim