Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayfer Er ve Orhan Çelik, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ANLAMLI BİR PROJEYE İMZA ATTIK

Programın açış konuşmasını yapan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Şahin, “Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Şükrünaili Paşa İlköğretim okulu ile birlikte anlamlı bir projeye imza attık. Bu projede amacımız görme engelli bireylerin, eğitim tüm fırsatlarından eşit bir şekilde faydalanmaları ve yardımcı olmayı amaç edindik. Öğretmenlerimiz ve öğrencililerimiz Eylül ayından itibaren yoğun bir şekilde çalıştılar. Uygulama okulumuz olan Şükrü Nail Paşa İlköğretim Okulu ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştılar. Çok kalitesi eğitim materyalleri ortaya koydular. Bu çalışmalar kolay olmadı. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarda olmazsa olmazımızı öğrencilerimiz onlara da teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları yaparken, Şükrü Nail Paşa İlkokulu desteğini esirgemedi.  Bu projenin çok anlamlı olduğunu tekrar ifade ederek, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİM ENGEL TANIMIYOR

Şükrünaili Paşa İlkokulu Özgür Gümüş ise, “8,5 yıldır bu okulda görev yapmaktayım. Bu yıl engellileri ile ilgili ikinci projemiz. İki projemizde de lise düzeyinde okullar ile çalıştık. Ben bu duyarlılıklarından dolayı Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürümüz nezdinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işler gönül işidir. Öncelikli amacımız materyal kazandırmak falan değildi siz gençlerden, diğer engelliler ile ilgili bakış açılarını değiştirmekti. Ben bu görme engelli sınıflarını okulumuzda açtığımız zaman hiçbir fikrim yoktu, yılsonunda Braille alfabesi ile okuma yazmayı öğrendiler. Yüksek düzeyde İngilizce konuşmaya başladılar. Şu kanıyı edindim, demek ki eğitim öğretim engel tanımıyor. Bizim amacımız taş atarak dalga oluşturmak. Bir kişi bile olsa, sayısal niteliğe takılmadan o insanlara en iyi derece hizmet etmemiz gerektiğini hatırlatmak istedik” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ HİÇBİR ENGEL TANIMADILAR

Milli Eğitim Şube Müdür Orhan Çelik ise, “Bunca yıldır çok programa katıldım ama çok anlamlı bir programdayım şuanda. Güzel evlatlar, elinize yüreğinize sağlık. Allah devletimize zeval vermesin. Bu evlatlar kapalı kapılar ardında idi, son 20 yıldır artık toplum içerisinde girdiler, bizden biri oldular, hiçbir engel tanımadılar. Devletin ve milletin elinden tutması ile bu evlatlar toplumun kıymetli bireyleri oldu. Ben uzun yıllardır bu bölümle uğraşıyorum ve onur duyuyorum. Belediyemizden de Allah razı olsun, onlara Alinur Başkan´dan itibaren, Alper Başkanıma diğer başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Okulumuzu çocuklarımızın yürüyeceği yolu yaptılar. Her an her zaman yanımızda oldular. Bütün belediye çalışanlarımıza da devlet ve millet adına teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın gözü kulağı olan öğrenci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık. Ne kadar sevap işlediklerini, ne kadar güzel bir iş yaptıklarını gördükçe onur duyacaklar. Bu işin peşini bırakmayın, her fırsatta böyle güzel şeyler yapın. Bu devlet, bu millet sizinle onur duysun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Gölge Okul´ projesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere madalya ve plaketleri takdim edildi. Program, proje boyunca yapılan eserlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim