Kozluca yolu üzerinde hizmet veren okulun açılışına Kaymakamı Ali Akça, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İnegöl Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında, okul öğrencileri halk oyunları gösterilerini sergilediler.

Törende konuşan Okul Müdürü Hasan Özkılıç, “Yeni kurulan okulların ilk yılları öğrenciler açısından bazı riskler taşıyabilir. Ancak okulumuzun öğrencileri bu anlamda oldukça şanslılar. Çünkü sene başından beri sanki yıllardır devam eden bir sistemin işleyişini hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz gördüler. Onlara bugüne kadar akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif yönde doyurucu çalışmalarla katkı sağlamaya çalıştık” dedi.

MESLEK LİSELİ OLMANIN DEZAVANTAJINI BİZLER AVANTAJA DÖNÜŞTÜRMEYE SÖZ VERDİK

Müdür Hasan Özkılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversiteye hazırlıkta Meslek Liseli olmanın dezavantajını bizler avantaja dönüştürmeye söz verdik, attığımız tüm adımlarla da bunu onlara gösterdik. Genel prensip olarak akademik ve mesleki gelişimi dert edindik ancak önce karakter ve vicdan eğitimini esas alarak çalıştık ki öğrencilerimiz bu vatanın maddi, manevi değerlerine sahip olsun ve yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın. Öğretmen kadrosu oluştururken önceliğimiz, meslek ve öğrenci sevgisini temel alan öğretmenlerle çalışabilmek oldu. Bizler Güven Eğitim Kurumları idareci ve öğretmenleri olarak tomurcuk derdindeyiz, çiçek açacağız, meyve vereceğiz, bu vatanı ve milleti layık olduğu en üst noktalara taşımak için birer nefer olacağız.”

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Yönetim kurulu adına konuşan okul kurucularından Abdullah Güven ise, “Türkiye'de yapmış olduğumuz fizibilite sonucunda nüfusu 200 bin ve üzerinde olan tek yer İnegöl çıktı. Yapılan fizibilite sonucunda İnegöl'de okulun açılmasında fayda gördüm. Türkiye'mize ve İnegöl'ümüze faydalı olacak sağlık alanın da kaliteli sağlık sunumunda yardımcı olacak başarılı bir eğitim süreci sonunda gençler yetiştirmek için yola çıktık. Eğitim olmazsa olmazımızdır. Yeri geldiğinde gözünü kırpmadan memleketi için canını veren bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu okulda okuyan öğrencelerimiz geleceğe güvenle ve umutla bakacaklar. Biz hep onların yanında olacağız” diye konuştu.

İnegöl'de özel okullarda öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde 7,5 olduğunun bilgisini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “136 tane resmi, 32 tane de özel okulumuz mevcut. Özel okullarımızın açılması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bu kurumumuz İnegöl'e ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

Eğitimde kalitenin arttığına dikkati çeken Belediye Başkanı Alper Taban’da, “Şehrimizde her yeni gün yeni işletmeler açılıyor. Bizde bundan kıvanç duyuyoruz ve mutlu oluyoruz. Okul ihtiyacını devlet ve özel sektör eliyle istenilen seviyeye getirerek eğitimde kalitenin artmasını temenni ediyorum. Bizim bu okulların vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmesini bekliyoruz. Bu kurumun İnegöl'e ve evlatlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ali Akça ise, eğitimin önemine vurgu yaparak kurumun eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmalar ve duanın ardından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim