Şehrin her sorununu kendine dert edinerek 7’den 77’ye her bireyin talep ve önerilerini dikkate alan bir yönetim anlayışı sergileyen İnegöl Belediyesi, üniversite adayı öğrencileri de unutmadı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın öğrencilerle buluşma programlarında kendisinden talep edilen, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda da öğrencilere faydalı olmak adına olumlu katkı sağlayacağına karar verilen deneme sınavı başladı.

BAŞKAN TABAN SINAV ÖNCESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve Cumartesi-Pazar günü iki oturum şeklinde yapılacak deneme sınavı, 2250 lise son sınıf öğrencisinin katılımıyla 4 okulda gerçekleştiriliyor. Bu sabah 10.00’da başlayan ilk oturum öncesi, Belediye Başkanı Alper Taban Turgutalp Anadolu Lisesinde sınava giren öğrencileri ziyaret ederek başarılar diledi. Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun da hazır bulunduğu sınav öncesi yapılan ziyarette, Başkan Taban geleceğin teminatı gençlerin gelişimleri adına yapılacak her çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Sınav öncesi yapılan ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Öğrencilerimize girecekleri deneme sınavında başarılar dilemek için geldik. Kendilerine bir selam vermek istedik. Lise son sınıfta bulunan öğrenci kardeşlerimizin çıkmış oldukları bu yolda bir faydamız olur mu diye düşündük. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük ve kendileri bize deneme sınavının çok faydalı olduğunu söylediler. Deneme sınavı yaparsanız öğrencilerimiz için daha makul olur dediler. Biz de katkımız olsun diye böyle bir organizasyona giriştik” dedi.

4 OKULDA YAPILACAK

Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen deneme sınavının Cumartesi ve Pazar günleri iki oturum halinde toplam 4 okulda yapılacağını kaydeden Taban, “Anadolu İmam Hatip Lisesi, Turgut Alp Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınavlar yapılacak. 2250 lise son sınıf öğrencimiz bu sınava katılacak. Deneme sınavının Cumartesi günü olan ilk oturumu 10.00-12.00 saatleri arasında; Pazar günü yapılacak olan ikinci oturumu ise 10.00-13.00 saatleri arasında olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim