2019-2020 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri okul telaşı sardı.

2019-2020 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul kıyafetleri satan iş yerlerinde ve velilerde tatlı bir telaş başladı. Okula yeni başlayan öğrenciler veya yeni okul üniforması almak isteyenler, velileri ile birlikte kıyafet satılan yerlere gelmeye başladı.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Okullarda yaz tatilinin ardından yeni bir dönem başlayacak. Öğrencileri yeni eğitim ve öğretim dönemi heyecanı sararken, velilerde ise ekonomik bir telaş var. Mağazaları ve kırtasiyeleri gezmeye başlayan veliler, bütçelerine göre en uygun okul kıyafetleri ve malzemelerini alarak, çocuklarını okula hazırlıyorlar. Önlükten yakalığa, ayakkabıdan çoraba kıyafet, defterden silgiye, çantadan kaleme kırtasiye malzemesi, ister okula başlayan ister bir üst sınıfa geçen tüm öğrencilerin ihtiyacı. Okul ihtiyaçları her ailenin alım gücüne göre değişiklik arz ediyor.

9 EYLÜL’DE OKULLAR AÇILIYOR

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak. İlk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek. 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

Editör: TE Bilişim