İstaş Kentaş Ortaokulu, öğrencilerin bilimi sevmesi, hayal güçlerini geliştirebilmesi, geleceğin mesleklerini yakından inceleyebilmesi için bir çalışmaya daha imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak yapılan protokol kapsamında YGA'nın başlattığı "Bilim Seferberliği" projesi geçtiğimiz Cumartesi günü İstaş Kentaş Ortaokulu'nda hayata geçirildi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde yürütülen proje kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin değişik üniversitelerinden gelen 30 öğrenci ve gönüllülerle birlikte farklı projeler ortaya koydu. Kolayca birleşebilen elektronik bloklardan oluşan Bilim Setleri ile çocuklar özgürce deneyler yaptı. Okul Müdürü Orhan Erdoğan ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin desteği ile öğrenciler bilimi eğlenerek öğrenip, bilimsel bakış açısı kazandılar.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, ''İstaş Kentaş Ortaokulu olarak yine güzel bir çalışmayı başardığımız için çok mutluyuz. Okul olarak öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırma çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir ülke yeraltı ve yer üstü maddi zenginlikleriyle övünebilir. Ancak bu durum o ülkenin gelişmişlik düzeyi için yeterli olmamaktadır. Artık ülkeler bilgiye ve bilgi üretmeye, Ar-ge’ye yatırım yapmaya çalışmaktadır. İstaş Kentaş Ortaokulu olarak, bizde ülkemizin iyi yetişmiş insan gücüne katkı sağlamak için öğrencilerimize bilimi sevdirmek ve ülkemize yeni Aziz Sancar'lar kazandırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin düşünce, duygu ve inanç boyutlarını geliştirme çabamız sürecektir. Bu çalışmayı birlikte gerçekleştirdiğimiz YGA gönüllüleri ve Yapı Kredi gönüllülerine, okulumuz Fen Bilgisi Öğretmeni Şerife Asena Mıntış’ın şahsında bütün fen ve teknoloji zümre öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim