İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada, LGS yerleştirmelerinin son aşaması olan hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler için lise 9. sınıf düzeyinde boş kalan kontenjanlara tercih alınıp yerleştirme yapılacağını belirtti.


TEK TERCİH AÇIK LİSE OLACAK!
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “LGS yerleştirmelerinin son aşaması olan “hiç bir Liseye yerleşemeyen öğrenciler için Lise 9. Sınıf düzeyinde boş kalan kontenjanlara tercih alınıp yerleştirme yapılacaktır. Bu iş ve işlemler için İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde “İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu” kurulmuştur.  Bu komisyonumuz 19-23 Ağustos tarihleri arasında başvuruları kabul edecektir. Öğrencilerimiz mutlaka velileri ile birlikte İnegöl Hükümet Konağındaki 3. Katta bulunan Ortaöğretim Bölümüne dilekçe ile müracaat etsinler. Bu sürelerin kaçırılması durumunda öğrencilerimiz için tek tercih Açık Lise olacaktır. Lütfen bu konuda işimizi son güne bırakmayalım” dedi.


DEVLET YURTLARINDA KALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER
Bilican, “Ayrıca Devlet Yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerimiz 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında öğrenim gördükleri (yerleştikleri) Lisenin Okul Müdürlüğüne müracaat edecekler. Okul Müdürlükleri başvuru belgelerini ve gelir durumları belirten evrakları teslim alacaklar. Ön inceleme sonrasında uygun olan başvurular Müdürlüğümüze gönderilecek. Bu belge ve evraklar “İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu”nca değerlendirilip başvurusu uygun görülenler devlet yurtlarına yerleştirilecektir. Başvurusu uygun görülen öğrenciler ücretsiz barınma hakkına sahip olacaklardır. 19-23 Ağustos 2019; boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması. 26-29 Ağustos 2019; yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması. 6 Eylül 2019; il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması, yatılılık yerleştirme sonuçlarının ilanı ve e-pansiyon üzerinden kayıtların sisteme işlenmesi. 9 Eylül 2019; 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı açılışı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim