Ülkemizin yatırım ve doğal güzellikler bakımından en önemli şehirlerinden biri olan Bursa’da da kiralık ev bulma aşamasında çok dikkatli olunmalıdır.

Hangi İlçe Tercih Edilmelidir?

Bursa kiralık daire için tercih edeceğiniz ilçe ödeyeceğiniz tutarı direkt olarak değiştirmektedir. En çok tercih edilen ilçeler;

  • Osmangazi, Nilüfer, Gemlik
  • Mudanya, Orhangazi, Yenişehir
  • Keles ve Kestel

Bursa kiralık daire arayışında olan kişiler bu ilçeler arasından seçim yapabilir. Kısa bir süre içerisinde konut fiyatlarını yoklayarak hem uygun fiyatlı hem de güvenilir bir daire bulunabilir. Özellikle Yıldırım kiralık daire fiyatlarındaki cazip seçeneklerle öne çıkıyor.

Sahil şeridinde yer alan ilçeler olan Karacabey, Mudanya ve Gemlik kapsamında kiraya ödemeniz gereken tutarın iç kesimlere göre daha yüksek olduğu bilinmelidir. Aynı şekilde gelişmişlik düzeyi daha yüksek olan Osmangazi ilçesinde de diğer ilçelere göre kiralar bir derece daha üst noktadadır. Bu ilçelerde ulaşım ve iş olanağı konusunda herhangi bir zorluk çekmeden hayatınzı devam ettirebilirsiniz.

Konutun Hangi Özelliklerine Dikkat Edilmelidir?

Bursa kiralık daire seçerken özellikle konutun depreme dayanıklı olup olmadığına dikkat edilmelidir. Deprem yönetmeliklerine uygun bir şekilde inşa edilmemiş olan binaların kesinlikle tercih edilmemesi gerekir. Bu binalar yatırım yaptığınızda dahi yarı yolda kalmanıza sebebiyet verecektir. Ayrıca kiralanan evlerin deprem sigortası kapsamında olması da bir orunluluktur. Bunun yanı sıra izinli bir yapı olmasına da dikkat edilmelidir. İmar izni olmayan binalarda kiracı olmak ilerleyen senelerde sizin için zorluk yaratabilir ve evi sözleşme bitmeden boşaltmanıza dahi sebep olabilir.

Tesisat konusunda sorunlu olmayan daireler seçilmelidir. Dairelerin muhakkak doğalgaz tesisatı ve sıcak su konusunda donanımlı olmasına özen göstermelisiniz. Kışın oldukça sert geçtiği bu ilde en büyük sorunların başında ısınma gelir. Bursa’da doğalgaz bağlantısı olmayan evler bu nedenle tercih edilmemektedir. Su ve elektrik tesisatı konusunda da kontrollerden geçirilmiş olan daireleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde kiracılık aşamasında da herhangi bir sorun yaşamadan süreci devam ettirebilirsiniz.

Emlakçı ile Çalışmak Daha Mı Avantajlıdır?

Bursa kiralık daire bulmak için süreniz kısıtlıysa kesinlikle emlakçılar ile çalışılmalıdır. Sahibinden dairelerde sizin kriterlerinize uygun daire bulmak zor olabilir. Bu nedenle emlakçı aracılığı ile işlem gerçekleştirmek sizin için oldukça kolay olacaktır.

  • İstediğiniz tipte dairenin bulunması emlakçılar aracılığı ile çok daha kolay tamamlanmaktadır.
  • Sahibinden ev bulduğunuz zaman yaşanabilecek olan aksaklıkların ve dolandırıcılık gibi sorunların direkt olarak önüne geçilecektir.
  • Ev bulma süreci içerisinde sözleşmenin hazırlanması da büyük önem arz eder. Profesyonel bir bakış açısı ile kira sözleşmeniz emlakçı tarafından kolaylıkla hazırlanacaktır.

Bu detaylara bakıldığı zaman süreci emlakçılar ile yürütmek çok daha mantıklı olacaktır.

Editör: TE Bilişim