Üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle dünyanın en büyük mobilya ihracatçısı konumunda olan Çin’e İnegöl’den mobilya ihracatı başladı. Ofishci Premium firması Çin’de elektrik tasarrufu kapsamında devletin aldığı radikal kararlar sonrası üretim maliyetleri artan ülkeye büro mobilyası ihraç etmeye başladı.

30 ülkeye mobilya ihracatı yapan Ofishci firması dünyanın en zor pazarı olarak gösterilen Çin Cumhuriyetine ihracat yapmaya başladıklarını duyurdu.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sevim gazetemize özel olarak yaptığı açıklamada yaşanan pandemi sonrası dünya ticaretinde rollerin değiştiğini, Türkiye’nin en cazip pazarlar arasında yer almaya başladığını söyledi.

GURURLU VE ONURLUYUZ

2010 yılında büro mobilyası alanında faaliyete başladıklarını açıklayan Osman Sevim, “ 10 bin metrekare alanda 80 personelimizle ofis mobilyası üretimi yapıyoruz. Fabrikamızın yanında aynı zaman da İnegöl’de showroomumuzda bulunmakta. Türkiye içinde 60’a yakın bayimiz var. Yurtdışında da 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasına Çin’de katıldı. Firma olarak gururlu ve onurluyuz” diye konuştu.

İLK KONTEYNER YOLA ÇIKTI

Çin’de üretim sisteminin değiştiğini dile getiren Osman Sevim, “Çin’de 3’lü vardiya sisteminden tekli vardiya sistemine geçildi. Bunun sebebi de oldukça yoğun elektrik kullanımı. Elektrik tüketiminin azaltılmasının ülke için faydalı olacağı düşüncesiyle üretim kapasitesi 3’te 1 oranında düşürülmüş oldu. Dolayısıyla maliyetler yüzde 300 artmış oldu. Dünya ülkeleri,  ticaretini Çin’den kesme yolunu tercih ediyor. Üretim gerileyince Çin’in dışarıdan ürün almaya ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İnegöllü iş adamı Muharrem Aydoğan ile yaptığımız çalışmalar sonucunda da Çin’in Tianjin şehrine ofis mobilyası ihracatını  gerçekleştirmiş olduk. Bugün ilk konteynır yola çıkıyor. Bu bir proje ürünü. Yaklaşık 20 bin metrekarelik kapalı alanda oluşturulacak olan bir AVM’nin ilk numune ürünlerini sevk etmiş olduk. Ürünler beğenildiğinde devamının da geleceğini umut ediyoruz.” Dedi.

%25 BÜYÜME HEDEFİMİZ VAR

Dünyayı saran ekonomik kriz ve hammadde sorunlarına rağmen firma  olarak üretim kapasitelerini arttırdıklarını anlatan Osman sevim, “Ofishci firması olarak 2021 yılı sonu hedefimiz en az yüzde 20-25 oranında büyümek. Ancak pandemi sonrasında açılan sektör şuan maalesef ülkemizde olan ekonomik sorunlar nedeniyle biraz daralmış durumda. Aslında ofis mobilyasıyla ilgili Eylül ayında başlayan bir açılma durumunun olacağını düşündük ama öyle bir şey söz konusu değil. Biraz daralma devam ediyor. İnşallah 2022 yılında ülke olarak bu durumu aşacağız.” Dedi.

İSTANBUL FUARINDAN UMUTLUYUZ

İstanbul’da Ocak ayında 2,5 yıldır sektörün beklediği büyük bir fuar olacağını da aktaran Osman Sevim, ‘Yeni yılın başında dünyanın en büyük mobilya fuarları arasında gösterilen fuarımız yeniden start alacak. Eğer pandemi nedeniyle olası bir sıkıntı yaşanmazsa bu fuar Türk mobilyasının gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Artık Türkiye aranan bir Pazar. Bunu fırsata çevirmek istiyoruz. Önümüzde ki yıllarda Türk mobilyasının dünya mobilya pazarında ki payının büyük oranda artacağını düşünüyorum. Fırsatları kollamalı ve lehimize çevirmeliyiz. Bu sayede hem İnegöl’ümüz, hem ülkemiz kazanacak.  O yüzden de tüm sektördeki dostlarımızla yurt dışında ki tüm mobilya alıcılarının katılmaları yönünde çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim