Türk Diyanet Vakıf Sendikası üyeleri kahvaltı da bir araya geldi. Burada konuşan Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, “Doktorlarımıza öğretmenlerimize vermiş olduğu gerek 3600 ek gösterge gerek 2500 ile 5000 bin TL arasındaki maaş iyileştirilmesinin biz tüm memurlara yapılmasını istiyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen kahvaltıya Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, yönetim kurulu üyeleri ile İnegöl’de sendikaya üye din görevlileri katıldı.

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, “Üyelerimiz ile birlikte organize etmiş olduğumuz kahvaltıda bir araya geldik.  İnegöl’de olmanın mutluluğunu yaşıyoruz gündem yoğun. Sendika olarak geçtiğimiz Temmuz ayında hükümet ile yürütülmüş olan 2022-2023 yılları toplu sözleşme pazarlığı gerçekleştirilmişti. Memur-sen ile 51 maddede anlaşmak mahiyeti ile toplu masasına gitmiştik. Bu masada kurulan komisyonlar ile görüşmelerimiz devam ederken son 2 gün içerisinde Türkiye Kamu-Sen olarak 51 madde içinde olmazsa olmazlarımız vardı. Bu olmazsa olmazlarımızın bir takvimi açıklanmadan 2022-23 yılı toplu sözleşme metnine imza atmayacağımızı taraflara duyurmuştuk” dedi.

Şanlı açıklamasını şöyle sürdürdü;

“4B sözleşmeli statüde çalışan arkadaşlarımıza hemen kadro verilmesi. 3600 ek gösterge tüm memurlara yayılması. Seyyanen 600 TL ek zam verilmesi. Vergi diliminin %25’lerden değil de %15lerde sabit kılınması. Maaş zamlarımızın enflasyon artı 3 puan refah payı olarak devam ettirilmesi. Şuanda hizmetli kadrosunda çalışıpta lisans, ön lisans bitiren arkadaşlarımıza bir defaya mahsus olmak üzere memur kadrosu verilmesi konusunda görüşlerimiz olmuştu. Bu görüşlerimizin taleplerimizin bir takvime bağlanması konusunda tarih istemiştik. O tarihler ile alakalı bilgi verilmediğinden dolayı sözleşme masasında mutabakat metnini imzalamaktan Türkiye Kamu-Sen kalkmıştır. Sonuna kadar pazarlığımızı devam ettirmemize rağmen imza aşamasına gelmemize rağmen taleplerimiz gerçekleşmediği için kendimiz bir şerh koyduk.”

“Türkiye Kamu-Sen’in, Diyanet Vakıf-Sen’in ne kadar haklı olduğunu hemen daha toplu sözleşme bittiğinde görmemiz mümkündür. Çünkü o günkü enflasyon ile bugünkü enflasyon arasında dağlar kadar fark olduğunu, dövizin enflasyonun, faizin bu kadar sarmal bir noktaya geldiği ortamda kamu çalışanlarının asgari ücretin altında bir maaş almalarını asla kabul edemezdik.”

“Doktorlarımıza öğretmenlerimize vermiş olduğu gerek 3600 ek gösterge gerek 2500 ile 5000 bin TL arasındaki maaş iyileştirilmesinin biz tüm memurlara yapılmasını istiyoruz ve talep ediyoruz. Bu noktada geçtiğimiz günlerde Türk Sağlık-Sen’in girişimleri ve yaptıkları eylemle sağlık çalışanlarının da 1000 TL iyileştirme verileceğinden sonra öğretmenlere veriyorsunuz zaten memurların toplam 2 milyonuna bu ücretleri veriyorsunuz. Geri kalan 1 milyon memura acil bir müjde bekliyor. Böyle olursa iş barışı bozulacak. Geçmişte olduğu gibi silahlı silahsız ayrımı yaparsanız öğretmeni, sağlıkçıyı din görevlisini ayırt ederseniz burada adaletsizlik söz konusu olacaktır. Cumhurbaşkanımızın milletvekillerimizin bu özlük haklarının tüm memurları kapsayacak şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. Biz sendika olarak genel merkezimin almış olduğu kararların arkasında duracağız. İş bırakmamız gerekiyorsa bırakacağız o eylemlere katılacağız iş bırakacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa Türkiye Kamu-Sen olarak ona bağlı Türk Diyanet Sen olarak insanımızın üyelerimizin özlük haklarını savunmak adına her türlü etkinliğe katılacağımızı söylemek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim