İnegöl’ün ekonomik verileriyle Türkiye’ye örnek olan önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, ihracata ağırlık veren iş dünyasına teşekkür etti. Gürel; mobilya, orman ürünleri, tekstil, makine ve gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda İnegöl’den 1 milyar dolara yakın ihracat yapıldığını ifade ederek, İnegöl’ün Türkiye’nin kalkınması noktasında ciddi katkılar sağladığını belirtti.

İNEGÖL GÜMRÜĞÜNÜN TERCİH EDİLMESİ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR

AK Parti iktidarları döneminde İnegöl’de kurulan Gümrük Müdürlüğü binasının iş dünyasının ihracatını kolaylaştırdığını aktaran Gürel, “İnegöl’ümüzde 700’e yakın firmamızdan tüm dünyaya ihracat yapılıyor. 2017 yılı verilerimize göre ihracatımız 901 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak buna karşın geçen yıl İnegöl Gümrüğümüzden yapılan işlem rakamı 143 milyon dolarda kalmıştı. Halen yüzlerce firmamız Bursa ve İstanbul gümrüklerini kullanıyorlar. Ancak bizler bu yılın ilk 9 ayında 140 milyon doları yakaladık. Yılsonuna kadar 200 milyon dolara yaklaşacağımızı düşünüyoruz. Geçen yıla oranla İnegöl Gümrüğünde ki işlem hacmimiz yüzde 20 artmış görünüyor. Bizler her geçen yıl İnegöllü firmalarımızın İnegöl Gümrüğüne daha fazla destek olduklarını görebiliyoruz. Bir yandan ihracatta ki artış, diğer yandan da işlemlerde İnegöl Gümrüğünün tercih edilmesi bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİMİZ BU KONUDA KARARLI

Dövizde ki artışlar nedeniyle piyasada yaşanan daralmaya ilişkin yapılan eleştirilere de cevap veren Gürel, “ Maalesef dolardaki artışı bahane eden birçok sektör, fahiş zamlar yapmaya başladılar. Hükümetimiz bu konuda kararlı. Devletimizin ilgili kurumları haksız kazanç yoluna giden işletmeleri tespit edip, gerekli ceza-i uygulamaları yapıyor. Bizler olan bitenin farkındayız. Cumhurbaşkanımızın da her defasında dediği gibi çok kısa sürede ülkemiz hak ettiği noktaya tekrar ulaşacaktır. Kızılcahamam kampında sayın Cumhurbaşkanımız üçlü denetim mekanizmasına dikkat çekerek fiyat artışları, fahiş zam uygulamaları ve stokçularla mücadeleye İçişleri Bakanlığını da dahil etti. Biz kriz fırsatçılarına müsamaha göstermeyiz kimseye de kusura bakmasınlar göz açtırmayız. Topyekün eylem planı be mücadeleden kasıt budur, krizlerden toplu hareket ederek kurtulacağız. Hükümetimiz geçtiğimiz günlerde iş dünyasına nefes aldıracak teşvikleri yürürlüğe soktu. Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın açıkladığı bir müjdeyi örnek vermek istiyorum; Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üye bankalara, "nakit akış dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını ödemekte zorlanan" şirketlerin 15 milyon liraya kadar kredilerinin, "6 aya kadar anapara ödemesiz" olmak üzere, toplam 24 aya kadar vadelendirilmesi için "tavsiye niteliğinde karar" aldı. Bu karar reel sektör için oldukça önemli. İş dünyasına gereken desteklemeler yapılacaktır. Ekonomik huzur ve güven ortamı, yatırımcıların ve teşebbüs sahiplerinin güven ortamını yeniden tesis edeceğiz. Bugün Bursa yerli otomobil yapmaya hazır, yeni nesil hibrit araçların motorunu yine biz üreteceğiz. Bütün bunlar güçlü ülke olduğumuzun göstergesi, Ekonomik yaptırımlara ne milletimiz ne de hükümetimiz boyun eğmedi bundan sonra da eğmeyecektir. Herkesin gönlü ferah olsun” diye konuştu.

BİZ İNADINA DAHA ÇOK ÇALIŞACAK, DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ

Üretmeye ve ihracata devam edilmesi gerektiğinin altını çizen Gürel, “Bizler genç ve çalışkan bir nüfusa sahibiz. Bu durum dünyayı her zaman tehdit ediyor. Üzerimize oynanan oyunları, üreten ve ihracat yapan firmalarımızla bozacağız. Biz inadına daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz. Bize düşen görev; iş dünyasının yanında olmak, onların önünde ki engelleri kaldırmaktır. İş dünyamıza düşen görev ise, daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim