Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mobilyacılar Odası yönetimini ziyaret eden Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, “Birlikte hareket edebilmek adına bazı düşüncelerimiz var. MODEF Fuarcılıkla ilgili Mobiliyum’un da katacakları olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, beraberindeki yöneticileriyle birlikte İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve yönetimini ziyaret etti. Mobilyacılar Odasında gerçekleşen ziyarette, Talha Timur Han Mobiliyum olarak MODEF Fuarcılıktan hisse talepleri olduğunu açıkladı.

İNEGÖL MOBİLYASI BİZİM İÇİN MİLLİ BİR HEDEFTİR

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Değerli Mobiliyum yönetimi, odamızı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Son derece memnun olduk bu ziyaretten dolayı. İnegöl Mobilyası deyince, bu konu bizim için milli bir hedeftir. Kenetleniriz. Bütün ortak noktalarda buluşuruz. Mobiliyum, Mobilyacılar Odası, Ticaret Odası ve diğer odalar, kuruluşlar biz bu konuda biriz, bütünüz. İnegöl’ün menfaatine ne olursa aynı çerçevede herkes elini taşın altına koyar. İnegöl Mobilyasının geleceği için bu ziyaretlerin daha sık ve proje şeklinde yapılmasından yanayım. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 CÜZİ BİR HİSSE TALEBİMİZ VAR

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ise birlikten güç doğacağını ifade ederek MODEF Fuarcılık hakkındaki düşüncelerini Mobilyacılar Odası yöneticileri ve kamuoyu ile paylaştı. Han, “İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanımıza teşekkür ediyoruz bizleri kabul ettiler. Amacımız İnegöl ve İnegöl Mobilyası için birlikte neler yapabiliriz konusunu konuşmak. Gerek fuarlar, gerekse mobilya üreticileri, mağazacıları birlikte düşünüp birlikte hareket edelim, birlikten güç doğar mantığıyla ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Mobiliyum olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde fuarların hep birlikte düşünülüp, aynı masada oturulup, İnegöl’ün menfaatine ne gereksinim varsa hep birlikte elimizi taşın altına koymamız gerektiğini, bununla ilgili Mobiliyum’un da katkıları olacağını belirtmek istiyorum. Biz de tecrübelendik. İlk göreve geldiğimizde farklı dertlerle uğraştık. Şimdi tamamen gücümüzü Mobiliyum’u ve İnegöl’ü Avrupa ve Dünya’ya nasıl anlatırız konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda daha önce Ticaret Odamızı ziyaret etmiştik, bugün de buradayız. Yakın zamanda da İMOS’u ziyaret edeceğiz. Birlikte hareket edebilmek adına bazı düşüncelerimiz var. MODEF Fuarcılıkla ilgili Mobiliyum’un da katacakları olduğu kanaatindeyiz. Mobilyacılar Odasından, Ticaret Odasından ve İMOS’tanMobiliyum’un temsil kabiliyetinin resmiyete dönüşmesi adına çok cüzi bir hisse talebimiz oluyor. Bunlar inşallah kendi aralarında değerlendirilir. Bize menfi veya müspet bir cevap verilir. Ama ben cevabın müspet yönde olacağını düşünüyorum. Gücümüzü birleştirelim, ayrışmayalım istiyoruz. İnegöl’ün buna ihtiyacı var” dedi.

 8 YILDIR 400 MİLYON DOLAR ÇITASINI AŞAMADIK

Talha Timur Han, İnegöl’de son 7-8 senedir 400 milyon dolarlar civarında ihracatın konuşulduğunu da hatırlatarak; “Bir türlü bu çıtayı atlayamadık. Bunun sebepleri nelerdir? Neler yapmamız gerekir? Burada bir Mobiliyum gerçeği de var. Atlanmaması lazım. Mobiliyum 2015 yılında faaliyete geçti.2018 yılından itibaren de ikinci etabını da tamamlayarak sadece İnegöl ve İnegöl Mobilyasının daha ileriye taşıma adına çalışmalar yapıyoruz. Buranın da İnegöl’e koyduğu bir katkı var. Ama buna rağmen bu çıtayı aşamadık. Şehrin değerli katmanlarıyla birlikte bir araya gelip, sebepleri araştırıp İnegöl’ü 2023 yılında nasıl mobilyada 1 milyar dolar ihracata taşırız, bunları konuşmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim