İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman, açıklanan asgari ücret sonrasında, açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’a cevap vererek, “Yüce Türk Milletinin aklı ile dalga geçmeyin” dedi.

Yazılı basın açıklaması yapan İlçe Başkanı İsmail Karaman, “Asgari ücrete yapılan zamma göre her asgari ücretli vatandaşımız 2022 yılına, 2021 yılına göre110 dolar zararla giriyor. Tabii maalesef bu rakam şuana kadar gelen zamların sabit kaldığını varsayarsak... İktidar partisi İlçe Başkanı Mustafa Durmuş'a önerimiz; çarşıda pazarda gezerken resim çektirmek yerine, evlerinin alışverişlerini 1ay boyunca bizzat kendilerinin yapıp, asgari ücret rakamının yeterli olup olmadığını bizzat görmeleri ve sonra övünmeleridir! “

“Evler, cepler yangın yeri. Bu kadar vahimken halen iktidar partisi ve küçük ortağından kalıcı tedbirler duyamıyor ve göremiyoruz. Kıymetli halkımızın da bu zamma aldanmayacağını biliyoruz. Sadece basit bir örnek vererek en yüksek zam oranını verdik şeklinde yapılan şov aldatmacasına son vermek isterim. Asgari ücret ile çalışan bir vatandaşımız 2021Ocak ayındaki maaşı ile 1.883 adet ekmek alabiliyordu oysa şimdi çok övünülen 2022 yılı asgari ücret maaşı ile 1.700 adet ekmek alabiliyor.”

“Bu örnekleri biraz matematik bilen ve çarşıdaki fiyatlardan haberi olan herkes çoğaltabilir. Bu bağlamda halkımızın geçim derdini kimsenin küçümsemesine izin vermeyeceğimizi bilinmesini isterim. İYİ Parti yönetim kademeleri olarak, halkımıza reva gördüğünüz ve aldatma üzerine kurulu bu kirli siyasetinizi seçim sandıklarında, Aziz Milletimizin oyları ile bitireceğiz!” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim