İnegöl´ün sigortacılık sektöründeki öncü firmalarından Kocaağa Sigorta sahibi Rıdvan Kocaağa, İnegöl´ün yangın felaketleriyle her yıl çeşitli ölçeklerde karşı karşıya kaldığını belirterek, işletme sahiplerine sigorta yaptırmaları uyarısında bulundu.

Hizmet yelpazesini sağlık ve bireysel emeklilik alanlarında yeni acentelikleri bünyesine katarak genişleten Kocaağa Sigorta firma sahibi Rıdvan Kocaağa, İnegöl´de son dönemlerde yaşanan yangınlara dikkat çekti. Kocaağa, “Son günlerde şehrimizde çeşitli işletmelerde meydana gelen yangınlar çok şükür ki küçük maddi hasarlarla atatılmıştır. Bilindiği üzere İnegöl´ümüz bu tür yangın felaketleriyle her yıl çeşitli ölçeklerde karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle bulunduğumuz bölge ve sektörler olarak özellikle de Ağaç İşleri Orman Ürünleri ve mobilyanın ağırlıkta olması sebebiyle sık sık yangınlarla karşılaşmaktayız. Sigorta sektörü de İnegöl´de yangın riskinin yüksek olduğu algısı ile yönetilerek, Türkiye´de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin sadece birkaç tanesinden teminat alabilmekteyiz” dedi.

UYGUN YERLERİN UYGUN PRİMLERLE SİGORTALANABİLMESİ ADINA ÇALIŞIYORUZ

Rıdvan Kocaağa, “Bizler bulunduğumuz sektörde sanayicinin, girişimcinin, tüccarın ve esnafın tüm işlerini sigortalayabilmek adına şirketlerin, Hazine Müsteşarlığına ve TOBB´a sigortalanabilir uygun yerlere uygun primlerle sigortalanabilmesi adına çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken, sürekli şehrimizdeki yangın haberleri gerçekten uzak ve abartılarak basına ve internet haberlerine düşürülmesi sonucunda daha çok sigortalanabilecek yerlerin bile sigortalanmamasına sebep oluyor. Bu nedenle bu tür haberlerin haber haline dönüştürülürken daha dikkatli olunması hususunu değerli basın mensubu arkadaşlarımızdan rica ediyoruz” dedi.

Geçen hafta içinde Ağaç İşleri ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan bir sandalye fabrikasının depo kısmında meydana gelen yangının hasarının alınan tedbirler neticesinde sadece yangının çıktığı alanda kalarak, firmanın ertesi gün faaliyetlerine başlayabilecek şekilde neticelendiğini ifade eden Kocaağa, “Bu tür hasar ve hasarların ilçemizde ve bölgemizde yaşanmamasını için gerekli tedbirlerin tüm sanayicilerimiz ve üreticilerimiz tarafından alınması gerektiğini ehemmiyetle göz önünde bulundurulmasını düşünüyoruz. Yıllarca çalışarak, didinerek, üreterek bir noktaya gelen firmalar, geçmişte olduğu gibi alınmayan tedbirler yüzünden birikimlerini bir anda sıfırlamış ve ticaret hayatından çekilmek zorunda kalmıştır. Tüm üreticilerimizin gerçek anlamda işlerine değer vermelerini ve değerlerini korumak için gerekli tüm tedbirleri almalarını bekliyoruz” diye konuştu.

ARDI ARDINA ÖDÜLLER

Öte yandan, Kocaağa Sigorta olarak 2015 yılının kendilerinin sektördeki 10. yılları olduğunu belirten Rıdvan Kocaağa, “10 yıldır İnegöl´de ve çevresinde sigortacılık anlamında faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2014 yılı içerisinde de Kocaağa Sigorta faaliyet gösterdi ve acenteliğini yaptığı şirketlerden çeşitli alanlarda ödüller aldı. Bu ödüllerimizi alma sebebimiz de müşterilerimizin bizlere olan sadakati ve bizlere olan desteği sayesindedir. Bu açıdan da değerli müşterilerimize teşekkürlerimizi teşekkür ediyoruz” dedi.

ATATÜRK BULVARINA KONSEPT MAĞAZA

İnegöl Sigorta ve Kocaağa Sigorta markasıyla farklı noktalarda hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Rıdvan Kocaağa, “Şuanda mevcutta Eskişehir ve Yenişehir´de şubelerimiz bulunuyor. İnegöl´de de bir şubemiz faaliyette bulunuyor. O şubemiz adres değişikliği yaparak Atatürk Bulvarı üzerinde yeni bir konseptte çalışmalarını sürdürecek. Yeni konseptten kastımız, burada biz sadece trafik kaskosu yapan bir acente değil, sigortacılık anlamında tüm ürünleri içerisinde bulunduran bir havuz yapma planındayız. Bu yüzden de Kocaağa Sigorta, acenteliklerine Acıbadem Sağlık Hayat A.Ş.´nin de acenteliğini katarak sağlık branşında faaliyetlerine devam edecek. Bunun yanında BES, yani devletin yüzde 25 destek verdiği Bireysel Emeklilik Sistemi´nde de Anadolu Hayat Emeklilikle acentelik sözleşmesi yaparak bundan sonra müşterilerimize sağlıkta Acıbadem Sigorta ile emeklilikte de Anadolu Hayat Emeklilik ile faaliyetlerimize devam edeceğiz. Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturduğumuz konsept mağazamızda da daha çok bu ürünler üzerinde duracağız. Diğer işlerimizi de yapmaya devam edeceğiz. Bireysel Emeklilik ve sağlık dışında kalan trafik, kasko, deprem sigortası, işyeri yangın poliçeleri, ferdi kazalar, TARSİM poliçelerimiz gibi bunların tamamının faaliyetlerine aynı şekilde devam ediyoruz. Bundan sonra da Atatürk Bulvarı üzerindeki yerimizde de Osmaniye Mahallesi Şebboy Caddesi Orkide Sokak numara 6´da bulunan merkezimizde de tüm faaliyetlerimiz aynı hızıyla aynı şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim