Türkiye´nin en büyük kapalı mobilya alışveriş merkezi Mobiliyum AVM´de İnegöllü sanatçı Mehmet Şakir Ünlü´nün Ahşapkari sanatının örneklerinin yer aldığı sergi izlenime açıldı.

Mehmet Şakir Ünlü tarafından geliştirilen Ahşapkari sanatının 9 adet örneğinin yer aldığı sergiyle ilgili bilgi veren Mobiliyum AVM Genel Müdürü Yusuf Şen, “Daha önce Mobiliyum AVM ile ilgili yaptığımız açıklamalarda, AVM´de bazı aktivitelere yer vereceğimizi söylemiştik. Bugün de çok güzel bir aktiviteyle ziyaretçilerimizin huzuruna çıkacağız. İnegöl´ümüzün yetiştirdiği Mehmet Şakir Ünlü ağabeyimizin Ahşapkâri sanatının güzel örneklerinin yer aldığı bir sergiyi açmaktayız. Ben tüm ziyaretçilerimizin ilgisinin çekecek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu sanatın devamı Mehmet Şakir Ünlü´nün kendisi. Sanatın isim babası da kendisi. Gerçekten burada birbirinden güzel örnekler var. Tüm ilçe halkımızı sergimize davet ediyorum. Sergimizi 1 Ağustos Cumartesi günü açıyoruz. 9 Ağustos Pazar gününe kadar Mobiliyum AVM´de sergimiz açık kalacak. Ben, bu serginin burada yapılmasını çok anlamlı buluyorum. Çünkü adı üzerinde Ahşapkâri, tamamen girdileri ahşap olan bir sanat. Bizde mobilyanın başkenti olmak üzere yola çıkmış, Türkiye´de üretilen mobilyanın yarısını yapan bir İnegöl olarak mobilyaların böyle güzel bir şekilde teşhir edildiği Mobiliyum AVM´de sanata dönük bu tür eserlerin burada sergileniyor olmasının ayrıca bir anlam ifade ettiğini düşünüyorum. İnşallah ilçe halkımız sergimize beklediğimiz ilgiyi gösterir” dedi.

İnegöllü sanatçı Mehmet Şakir Ünlü ise, “Ben aslen İnegöllüyüm. Şuan İstanbul´da yaşıyorum. Çocukluğumdan beri ahşapla ilgileniyorum. Ahşaba karşı bir sevgim var. Ahşapkâri sanatı şu şekilde çıktı; uzun yıllardan beri ahşap atıklarından neler yapılabileceğini düşünüyordum. Tabi ahşabın renkleri olduğunu bilmiyordum. Kendi ülkemizde o kadar renkli ağaç yok. Tropikal ve yurtdışından gelen ağaçları, renkleri keşfedince mozaiği andıran parçacıklar şeklinde ağaçlardan bir şeyler yapmaya karar verdim. Denemelerim sonucunda böyle bir şey ortaya çıktı. Ahşapkâri adını benim verdiğim, tamamen ahşap parçacıklarından ve onların doğal renklerinden oluşan, hiçbir boya ve benzeri malzeme kullanılmadan yapılan bir sanat. Şuan dünyada tek ve bana ait bir sanat. Bu sanatı elimden geldiğince tanıtmaya çalışıyorum. Dört yıla yakındır üzerinde çalışıyorum. İnşallah başaracağım. Farklı projelerim var. Zamanla onlarda ortaya çıkacak. Bende ahşabı yeni yeni tanıyorum. Çok farklı bir malzeme. Kestikten sonra bile hala canlı halde. Renk değiştirebiliyor, boyutları farklılaşabiliyor, her şey olabiliyor. Malzeme buldukça daha farklı şeyler yapacağım. İnegöllü hemşerilerimi sergimize bekliyorum. Gelen ziyaretçilerimizden beğenen olursa satışta yapabiliriz, farklı siparişlerde alabiliriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ünlü, Ahşapkâri sanatını uygulamalı olarak basın mensuplarını gösterdi.

Editör: TE Bilişim