İhracatını geçen yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 80 artıran Saloni Mobilya, Türkiye mobilya ihracatçıları içinde de ilk 10’a girdi. Saloni CEO’su Haluk Özbek, 72 ayrı ülkeye 18 milyon doların üzerinde ihracat yaptıklarını kaydetti.

İnegöl’ün dış ticaret rakamlarında 2021 yılında en fazla ihracatını artıran sektör orman ürünleri oldu. 2020 yılında yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracat yapan Saloni, geçen yıl bu rakamı yüzde 80 oranında bir artışla 18 milyon dolar seviyesine çıkardı. Saloni Mobilya bu artışla birlikte sıralamada 19’uncu sıradan 11’inci sıraya yükseldi.

ÇALIŞAN SAYIMIZI 2 KAT, İHRACATIMIZI 3,5 KAT ARTIRDIK

İhracat rakamlarını değerlendiren Saloni CEO’su Haluk Özbek, “Şirketimiz ve markamız Saloni Mobilya olarak 72 ayrı ülkeye 18 milyon doların üzerinde ihracat yaparak İnegöl mobilyacıları içinde İnegöl 2’ncisi, tüm kategorilerde ise İnegöl 11’incisi olduk. Tüm Türkiye mobilya ihracatçıları içerisinde de ilk 10’a girdik. Son 3 yılda çalışan sayımızı 2 kat, ihracatımızı 3,5 kat artırdık. Ülkemize ve insanımıza inanarak daha çok çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

50 MİLYONLUK YENİ YATIRIM

Gelecek vizyonunu moda, tasarım ve verimlilik üzerine kurguladıklarını ifade eden Saloni Mobilya CEO’su Haluk Özbek, “Bant sisteminde butik üretimin yapıldığı yeni tesisimizi bu yılın başında devreye almıştık. İnegöl Yenice Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 40 bin metrekare arazi üzerinde 24 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimizin sadece altyapısı için yapılan yatırım yılsonuna kadar 50 milyon lirayı bulacak. Yumuşak grup üretiminin olduğu fabrikamızda 490 oturum/gün kapasitesi de yıl içinde 750’ye çıkartacağız.”dedi.

KİLOGRAM BAŞINA İHRACATI 7 DOLARA YÜKSELTTİK

Saloni’nin ana pazarlarının Avrupa ve Amerika gibi ekonomileri oturmuş, yüksek gelir grubuna sahip, ürün kalitesi ve reçetesine önem veren ülkelerin yer aldığını ifade eden Özbek, “Mobilya sektöründe yumuşak grupta kilogram başına ihracat 4 dolar civarında. Saloni olarak bu rakamı 7 dolara yükselttik. Global bir marka olma yolunda ilk adımı Almanya Mannheim’da kurduğumuz ihracat merkeziyle attık.”dedi.

Dünya genelinde 210 noktada yer aldıklarını kaydeden Özbek, 40 ülkede tabelalı satış yaptıklarını ve marka ihraç eden bir firma haline geldiklerini aktardı.

Editör: TE Bilişim