2019 yılının son ikinci el oto pazarı bugün kuruldu. Mer-Pa pazaryerinde kuruluna ikinci el oto pazarında 2019 yılını değerlendiren İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, internette oluşan sanal piyasayı eleştirerek, araçlara gerçek değerlerinin üzerinde fiyatlar yazıldığını belirtti.

2020 DAHA İYİ OLACAK

2019 yılında piyasanın hareketli olduğunu ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, “2019 yılının son oto pazarını yaşıyoruz. İşler normal. 2019 yılında orta seviye denecek durumda işler yaptık. Ne çok iyi ne de çok kötü denecek durumdaydı. İnşallah 2020 yılının işlerimizin bol olduğu, insanların bütçelerinin arttığı bir yıl olur diye umut ediyoruz” dedi.

PİYASA ÇOK YÜKSEK

Erezsert konuşmasını şöyle sürdürdü; “Araç piyasası şuanda gerçekten çok yüksek. Yan, sanal rakamlar var. Ben bütün açıklamalarımda da bunu söylüyorum; sanal rakamlar söz konusu. Şuanda gerçekten böyle bir piyasa yok. Ham bir piyasa var. İnternette insanlar kafasına göre fiyat yazıyor. Biz bile şuanda fiyatlarla resmen boğuşuyoruz. Pazarda dahi insanlar internete bakarak saçma sapan fiyatlar peşindeler. Esnaflarda artık bu fiyatlara ayak uydurmaya çalışıyor. Ama inanın bu işte çok zorluklar yaşıyoruz. Şuanda araç almakta, satmakta zor değil. Sonuçta her aracın bir fiyatı var. Değerini istersen aracını satabiliyorsun. İnternette çoğu araç hep aynı, yenilenmiş, tekrar aynı araçların ilanları yenilenerek devam ediyor. Yani aracına net fiyatını yazan satıyor. Galerici olarak bizim her zaman alıp-satmaya ihtiyacımız var. İnsanlar bu fiyat politikası yüzünden galericileri daha fazla tercih ediyor. Neden? Vatandaşlar araç almaya geldi mi, üç aşağı beş yukarı fiyatta pazarlık yapılıyor, yardımcı olunuyor. Sorunlarına yardımcı olunuyor. Paraları yetmediği zaman bekleme şansı sunuyoruz. Bu yüzden insanlar galerileri daha fazla tercih eder duruma geldi.”

EN DÜŞÜK SIFIR ARAÇ 100 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

“Sıfır araç satışları fazla olmadı. Sıfır araç satışı yapan bayiler bile ikinci ele yönlenmiş durumda. Çünkü fiyatlar çok yüksek. Bugün en düşük sıfır araç 100 bin liradan başlıyor. Buna da vatandaşlar yanaşmıyor.”

YERLİ OTO MÜKEMMEL OLMUŞ

“Yerli otomobilleri de inşallah yakın zamanda yollarda görürüz. Ülkemiz için hayırlı olsun. Galericiler olarak yeni yerli otoyu beğendik. Mükemmel olmuş. Şuanda en üst segment arabadan bile lüks.”

Editör: TE Bilişim