İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan 120 sürücüye eğitim semineri verildi.

Dün saat 10.00’da İshakpaşa İlk Okulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen seminer, Eğitmen Öğretmen Özer Yılmaz’ın sunumuyla başladı. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Hayri Özkan, Başpolis İdris Çamur, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Özcan Bayrakçı, Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Haydar Yıldırım, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Başkan Yardımcısı Veysel Kocaağa ve servis sürücüleri katıldı.

AMAÇ TAŞIMA KALİTESİNİ ARTIRMAK

Eğitmen Öğretmen Özer Yılmaz, servis sürücülerine, trafik kurallarına harfiyen uymaları gerektiğini, taşımalarını yaptıkları öğrencileri okullarına sağsalim ulaştırmaları gerektiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin can güvenliği bizlere emanet edilmiştir. Her taşıma ihalesini alan servisçimiz, bir anlamda kamu görevi yaptıklarının bilincinde olmalarını unutmamaları gerekiyor. Sürücü arkadaşlarımızın yapacağı olumlu ya da olumsuz hareketleri öğrenciler tarafından dikkatlice izlenmektedir. Sürücü arkadaşlarımız araç kullanırken yapacakları kural hataları veya yasak olan sigara içmeleri bile onlara kötü örnek olarak hafızalarına kazınıyor. Servis sürücüsü arkadaşlarımızdan öncelikle taşıdıkları öğrencileri kendi evlatları gibi görerek, kötü davranışlarından uzak durup, öğrencilerimizin örnek alacakları akıllı, bilgili servis amcaları olmalarını istiyoruz. Eğitimdeki amacımız, servis sürücülerimizi trafik kuralları ve bilgi kültür anlamında da eğitmektir. Bazı sürücü arkadaşlarımız iyi örnek olarak yolculuk boyunca öğrenci kardeşlerimizle sohbet ederek, onların rahat ve zinde bir şekilde eğitime başlamalarını sağlıyor. Bu hareketleri bizleri sevindiriyor” dedi.

SERVİS ARAÇLARI VE KURALLAR HAKKINDA UYARI

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komser Yardımcısı Hayri Özkan ise, araçlarda bulunması gereken teçhizatların eksiksiz bulundurulması gerektiğini, tüm sürücülerin öncelikle araçlarının bakımlarını aksatmamaları gerektiğini vurgulayarak, araçlarının bozularak yolda kalmaması gerektiğini belirterek, “Servis aracı yolda kalır ise öğrencilerimiz okuluna yetişemez ve eğitiminden geri kalır. Servis şoförü arkadaşlarımıza trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini bir ez daha hatırlatmak istiyoruz. Kazaların yüzde sekseni kurallara uyulmamasından kaynaklanıyor. Kazasız ve sorunsuz bir eğitim dönemi geçirmenizi diliyorum” dedi.

İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri de, kaçak yolcu taşımacılığına dikkat çekerek, “Servis araçlarınızda okul öğrencisi harici kişilerin yolcu olarak seyahat etmeleri kesinlikle yasaktır. Yapılacak güzergah uygulamalarında, öğrenci servis araçlarında öğrenci harici yolcu taşıyan sürücülere cezai işlem yapılacaktır” dediler.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın konuşmasının ardından, sürücülerden gelen sorularda tek tek yanıtlandı.

Editör: TE Bilişim