Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından başarı elde ederek, tüm soruları hatasız yanıtlayan Onur Ünlü ve Mevlüt Ali Deveci, velileri ile birlikte başarılarını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile paylaştılar.

Ziyaretlerden dolayı çok memnun olduğunu belirten Aktaş, “İnegöl’ümüz hızla gelişiyor, büyüyor. Ekonomik anlamda aktivesini arttırıyor. Özellikle mobilya sektörü ile alakalı yeni yeni atılımlar içerisinde olan İnegöl tabi eğitim ve sağlık alanında da gelişiyor. Zaten bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli iki göstergesi eğitim ve sağlıkta gelişmektir. Bizde bu gelişimi de ilçe olarak yaşıyoruz ve daha fazlada yaşamak istiyoruz. Bu manada emeği geçenleri, katkısı olanları, derece elde edenleri de mümkün olduğu kadar tebrik ve takdir etmeye ve diğer öğrencilerimizi de teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

Spor müsabakaları başta olmak üzere kültürel, sosyal faaliyetler ve etkinlikler içerisinde derece elde eden çocukların özellikle İnegöl’ün ismini duyurdukları için kutladığını belirten Aktaş, “Bugünde iki güzel ismi ağırlıyoruz. İki güzel kardeşimiz kısa bir süre önce yapılan TEOG sınavında Türkiye çapında tam puan yapan İnegöllü öğrencilerden oldular. Bu arada hemen bir düzeltmede yapayım. Bize ulaşan bazı aileler oldu. Bir yanlışı, iki yanlışı olan çocuklarımız var. Biz burada sadece bu başarı çok özel bir başarı olduğu için iki öğrencimizde tüm soruları doğru cevaplandırdıkları ve tam puan aldıkları için özellikle burada misafir ettik. Ama bir veya iki yanlışı olan çocuklarımızın da ben çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Onları da buradan kutluyor, tebrik ediyorum. Ama takdir edersiniz ki, bu işin ödüllendirilmesinin de bir özelliğinin, bir sınırının olmasını gerektiğini ben buradan da ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Aktaş, “Onur Ünlü ve Mevlüt Ali Deveci, İnegöl’den full çeken ve her ikisi de hedefleri olan çok değerli iki kardeşimiz. Ben onlara emek veren insanların hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Her ikisi de lise düzeyinde çok özel bir hedef koymuşlar. Kendileri üniversiteyle alakalı hatta gelecekle de alakalı kariyer planlarını şimdiden yapmışlar. Cenab-ı Allah bu uğurda, bu doğrultuda kendilerine gayret ve kuvvet versin inşallah. Onlara emek veren anne ve babalarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İnegöl sadece mobilyasıyla, köftesiyle, kaplıcasıyla değil, İnegöl aynı zamanda yetiştirdiği beyin gücüyle de Türkiye sathında çok önemli mevkilerdeki çocuklarıyla adından söz ettirmelidir” diyen Aktaş, “İnşallah yakın gelecekte bu kardeşlerimiz çok önemli yerlerde görev alacaklar, önemli hizmetler yapacaklar ve dolayısıyla da İnegöl’ün ismini bu alanda da duyurmuş olup, şehrimizin reklamını yapmış olacaklar. Ben, kendilerini bu vesileyle kutluyor, tebrik ediyor, ikinci sınav öncesinde hem onlara hem de sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Aktaş, öğrencileri tablet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Editör: TE Bilişim