Türkiye’nin en büyük ve en ağır koltuğu 4 metre yüksekliğinde İnegöl ilçesinde üretildi. Koltuğu gören sürücüler ve vatandaşlar, o anı telefonlarıyla fotoğraf çekerek ölümsüzleştiriyor.

İMOTİM AVM yönetimi tarafından 15 günde üretilen koltuk, Türkiye’nin en büyük koltuğu özelliğini taşıyor. 4 metre yüksekliğindeki bir bina kadar olan koltuk için yaklaşık 20 bin lira harcandı. İnegöl mobilyasının sembolü haline gelen koltuğu görenler hayrete düşüyor.

İMOTİM AVM Başkan Vekili Turhan Albamya, Türkiye’nin en büyük koltuğunun mobilya sektörünün sembolü haline geldiğini söyledi.

BİNA BOYUNDA KOLTUK

Albamya, “4 metre yüksekliğinde, 3 metre eninde koltuk yaptık. Bir katlı bina boyunda oldukça büyük bir koltuk oldu. Mobilya alışverişi yapmak için gelen müşteriler ve yoldan geçen müşterilerin dikkatini çekiyor. Bir çok müşterimiz gelip koltukla fotoğraf çektiriyor. Mobilyanın başkenti İnegöl’de  bu koltuğumuz bir sembol haline geldi.” dedi.

400 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Koltuğun yapımından bahseden Albamya, “Bir metre küp sünger, 40 metre dış mekana dayanıklı kumaş kullanıldı. 1 metre küp kayın ağacı kullanıldı. Boyu ve kilosuyla Türkiye’nin en büyük koltuğu. Normal bir koltuğun 15 katı büyüklüğünde. 400 kilogram ağırlığında. İnegöl mobilyasının sembolü oldu. Türkiye’nin en büyük koltuğu, bu koltuk” dedi.

Editör: TE Bilişim