Weltew Home 22,2 milyon dolarlık ihracatı ile sektör bazında İnegöl’ün 2021 yılında en çok mobilya ihraç eden markası olarak birinci sırada yer aldı.  İnegöl

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından, İnegöl’ün 2021 yılı Dış Ticaret İstatistikleri kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre 22,2 milyon dolarlık ihracatı ile Weltew Home, geçtiğimiz yıl olduğu gibi kendi hem rekorunu kırarken, hem de İnegöl’ün mobilya alanında ihracat yıldızı oldu. 

İhracat şampiyonu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Öncelikle firmamızın sıralamadaki liderliğinden ziyade, İnegöl’ümüzde ihracat rakamları içerisinde en yüksek orana mobilya sektörü sahip olmasından ötürü son derece mutlu ve gururluyuz. Biz kendi markamızla büyürken aynı zamanda kentimizin de kalkınmasına ve ülkemizin dünya arenasında çok daha fazla yer edinmesi adına da çok güçlü bir motivasyon ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İhracatta son 3 yılda müthiş bir ivme yakalayan Weltew Home’un bu başarısındaki sırrı tamamen markalaşmaya ve doğru mağazalaşma yatırımlarına bağlayan Mustafa Balcı, “Markamız Weltew Home, 2017 yılında Turquality markası olmayı başarmış, dünya genelinde mağazalaşarak Türk mobilyasını tüm dünyaya tanıtmayı kendisine stratejik hedef olarak belirlemiştir” diye ifade etti.

Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Diğer bir sırrımız ise; işbirliği ve özverinin başarının temeli olduğu düşüncesiyle ekip çalışmasını destekliyor oluşumuzdan kaynaklanıyor. Sinerjinin gücüne inanıyoruz ve bireysel performans kadar ekip performansını da önemsiyoruz. Bu doğrultuda biz, aynı hedefe çalışanları ile birlikte koşan çok büyük bir aileyiz” dedi.

“Sadece iyi günde değil kötü günde de yatırım yaptık, mağaza açtık, kendimize inandık!”

“Biz 2020 yılında da İnegöl’ün mobilya üreticileri arasında yılın ihracat şampiyonu olurken, son üç yıldaki zorlu pandemi koşullarına karşı da büyük bir özveriyle çalıştık” diye ifade eden Mustafa Balcı, “Bu doğrultuda hem iç pazarda hem de dış pazarda gösterdiğimiz büyüme ile hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Pandemiyle birlikte ortaya çıkan sektörümüzün yaşadığı hammadde tedarik sorununa rağmen, aynı zamanda küresel çapta ticari ilişkilerin boyut değiştirdiği ve ekonomik göstergelerinin seyrinin değiştiği, inişli – çıkışlı bir döneme rağmen biz markamıza yatırım yapmaktan, yurt içinde ve yurt dışında mağaza açmaktan çekinmedik. Yeni fabrika yatırımımızın temellerini yine bu dönemlerde attık. 2022 yılının başında Weltew Yatak markamızın lansmanını gerçekleştirdik. Bu doğrultuda sektörden yüzde 35’lik pay alma hedefiyle yola çıktık” dedi.

“Pazar analizlerimizi doğru yaptık, yurt dışında agresif bir büyümeden ziyade, nokta atışı rotalar belirledik”

“Yurt içinde ne kadar sağlam temellere dayalı, kaliteli bir marka algınız olursa bu sizin firmanızın yurt dışında da doğru temsil edilmesini sağlar” diye belirten Mustafa Balcı, “Biz bu doğrultuda pazar analizlerimizi doğru yaptık, yurt dışında agresif bir büyümeden ziyade nokta atışı rotalar belirledik. Ürettiğimiz ürünleri öncelikli olarak kendi kültürümüze yakın coğrafyalara ihraç ettik. Sonrasında ise bu sefer mobilya alışkanlıklarını analiz ettiğimiz ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, hedef pazarımızda olan ülkelere giriş yaptık. İlk başlarda bizden bir konteyner mobilya alan bayiler daha sonrasında kendi Weltew Home mağazalarını açmak için bizimle yol arkadaşlığına girdiler. Böylece bir konteyner ürün yerine tonlarca ürünümüz yurt dışındaki mağazalarda kullanıcılarımızla buluşmaya başladı. Ve yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da bir marka sadakati oluşturmayı başardık. Bu noktada Türk mobilyasının gücüyle de ayrıca gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi. 

Editör: TE Bilişim