Bu referandumda, tercihini EVET´ten yana kullanmış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçim sonuçlarını şu şekilde okuyorum.

Öncelikle ; Bize bu sonucu yaşatan Allah´a Hamd-ü senâlar olsun.

1- Farkın daha fazla olmamasına neredeyse kahrolacağız… Bunda belki anket sonuçlarının ya da beklentilerin, rolü olabilir.  Sonuçta sonuç Evet lehinde oldu, Hatice´ye değil neticeye bakıyoruz. Ha 10-0 yenmişsin maçı ha 10-9 ile, fark sadece averaj olur. Averajında referandumda hükmü yoktur. İşte Amerika, İşte Avrupa birliğinden çıkan İngiltere.

2- Eğer Yüzde 50.01 ile Hayır denseydi bir tahmin edelim neler olacağını, yılların yenilgilerinin karşılığını almış gibi sevinecekti muhalefet, batı ve daha kimler. Tabi hükümet ve dahi Tayyip Erdoğan tartışmaya açılacaktı, Evet diyenler ise arada 1,5 milyon farkla buruk değil, gerçek sevinç yaşamayı hak etmiştir. Elhamdülillah, Elhamdülillah diyoruz.

3- Böyle bir dönüşüm kolay değildi, Yıllardır vesayet odaklarının yaptığı anayasada, halk eliyle çok önemli bir değişiklik şükür nasip oldu. Bunda çok önemli  neticelerden biri de şu ki; Bu seçimi EVET kazandı, bununla birlikte EVET diyenlere başta AK Parti´ye kendini çek etme imkanını verdi.

4- Devlet Bahçeli´ye ve MHP´ye  yüklenmenin  gereği  yok. Sonuçta MHP olmasaydı bu referandum meclisten geçmeyecekti. Kimsenin hakkını yememek lazım.

5- Evet diyerek  kesinlikle Türkiye kazanmıştır, Türkiye Evet diyenlerden ibaret değildir, herkesin kazandığı zamanla daha çok görülecektir.

6- Şu an bir parti kazanmış değildir. Ortada hükümet seçimi yapılmamıştır, hükümet sistemi oylanmıştır. Seçimlerde kozlar paylaşılacak, bunun yolu açık. Kimse için Cumhurbaşkanlığı, iktidar çantada keklik değil. Er meydanı yine ortadadır. Ona da çok uzun bir zaman yok, erken seçim muhtemel.

7-Görünen odur ki; Sayın Recep Tayyip Erdoğan partinin başına gelecek, gerekli temizliği, restarosyonu  yapacak, daha yeni, daha dinamik, daha dava adamı bir yapı ile yoluna devam edecektir.

8- Biz Allah´ın razı olacağı bir sistemle idare olunmak istiyoruz. Bütün  arzumuz o adalet yönetimine layık olmaktır, şimdiki şu tercihimiz dahi  ona doğru gidiş olsun içindir.

Görelim Mevla Neyler, Neylerse güzel eyler.
La ğalibe illallah.

Elhamdülillah.