Referandum öncesi son kez yeni sistemden bahsetmek istiyorum .

Öyle madde maddee yazmayacağım. Çünkü kimsenin maddeleri teker teker okuduğunu sanmıyorum. Özellikle hayırcı kesimin en ufak billgisi yok. Sadece taraf oldukları günlük gazete başlıklarından beslendikleri ezberlenmiş cümleler dahi aynı hayır derken içini dolduramadıkları gibi anti tez de sunamıyorlar. Yani anlayacağınız tipik Anti Erdoğancılar ..

Gelelim hayırcıların ne istediğine. Bir kağnı düşünün bu Türkiye olsun. Başına da iki öküzü bağlayalım tıngır mıngır böyle gidelim. Yolda mı kaldık? Avrupa arkamızda hemen kağnının başındaki öküzü alır yeni bir öküz verirler hiç sorun değil. Hem sonra öküzün yönünü biz belirlemiyoruz nasıl olsa. Öküz Avrupa menşeili bizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacaktır. Kağnı darmadağın olmuş, içinde oturacak tarafı kalmamış, ne gam !?
Çünkü bunların İslam ve vatan hasassiyetleri yok. Haliyle nereye nasıl gittikleriylede ilgilenmiyorlar. Bunların önüne günde üç defa yemek koy ne istersen yaptırırsın. Herhangi bir manevi değerleri duruşları yok.
 
Diğer tarafta bu kağnıyla yol alınamayacağını anlayan ve bunu anlatmaya çalışan bir kitle var. Bu kitle kendini paralıyor, her türlü mücadeleyi veriyor, ölümü göze alıyor ve başarıyor da; lakin davanın mücadelesini verenlerin kaymağını davasızlar yiyor. İşin ilginç yanı şu ki, kağnıdan vaz geçemeyenlerin dilinden de “çağdaşlık” “uygarlık”tekerlemeleri düşmüyor. Lakin kağnıdan da asla vazgeçmiyorlar…    

Yepyeni bir araba modeli üretiyorsun ve diyorsun ki “tek bir şöfür olacak, kimse yönlendiremeyecek, kendi haritanı yolunu kendin bulacaksın” daha üretmeden karşı çıkıyorlar ..!! Artık bundan sonra bununla yol alacağız dediğiniz de daha modeli bile görmeden reddetmeye hazır bir kitle var. Bunlar “Hayır”a şartlanmış ne desen karşılar. “Elektrik hiç kesilmesin ama elektrik santrali de yapılmasın” “Metropolde yaşayayım, özel arabam olsun, ama hiç trafik olmasın” “Cep telefonum her yerde çeksin, ama sokağıma baz istasyonu yapılmasın” “Benzin ucuz olsun, istediğim kadar yakayım ama çevre de kirlenmesin” “Et yiyeyim, ama hayvanlar kesilmesi” “Cennete gideyim ama ölmeyeyim.”

Ne istedikleri belli değil ..!!
Şimdi yepyeni bir Türkiye için yeni bir çağa adım atıyoruz. Bu Ülkemiz ve bizim miladımız olacak. 16 Nisandan sonra Türkiye de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Artık kendi yolunu çizmiş bu yolda hızla ilerleyen bir Türkiye olacak. İçimizdeki hainlere muhalefete ve dış güçlere rağmen gümbür gümbür geliyoruz...