Evinde Afyon Afjet’i yenen ve ardından geçtiğimiz hafta Pazar günü deplasman da, bu maça kadar ligde sadece 2 beraberliği olan ve yenilgisi olmayan lider Manisa’yı evinde hem de 2 golle devirmeyi başaran temsilcimiz İnegölspor hem namağlup lidere ilk mağlubiyeti tattırma hem üst üste 2 maç kazanmanın keyfini ve gururunu yaşıyor. İnegölspor üst üste aldığı bu 6 puanla fikstürde 24 puanla dört basamak birden yükseldi. Play-off sınırı ile puan farkını beşe düşürdü. Bu galibiyet İnegöl sporun yönetimine, teknik heyetine, taraftarına ve bütün camiaya büyük bir moral ve motivasyon oldu. Devamı gelirse play-off hesapları içerisine girebilir.

Rakip Manisa FK Süper Ligden düşen ve amatörlüğe kadar inen Manisa sporun yerine belediye destekli kurulmuş bir takım. Böylesine iyi imkanlarla hızla basamakları tırmanarak kısa süre içerisinde 2.lige kadar geldi. Bu sezon da direk 1.lige çıkma hedefi ile başladı. Tecrübeli ve pahalı transferlerin başına tecrübeli  Bursa patentli İsmail Ertekin’i getirerek lige süper başladı. Bu maça kadar sadece 2 beraberlik alan ve açık ara liderliğini sürdüren Manisa FK geçen hafta Kırklareli Deplasmanında çok sürpriz bir şekilde berabere kaldı. Ben geçen hafta köşem de  Kırklareli’nin yaptığını İnegöl spor neden yapmasın. Yeter ki bunu istesin ve buna inansın diye yazdım. Çok tecrübeli bir kadromuz var. Cengiz’i de istediği toplarla buluşturduğu zaman özellikle deplasmanlarda çok daha kolay kazanabilir. Manisa FK evinde aldığı bu ilk mağlubiyetle sarsıldı. Beklemediği bir mağlubiyetti. Bundan sonra ne yapar izlemeye devam edeceğiz. Aynı hafta İkinci sıradaki Samsun’un da yenilmesi üzüntülerini hafifletmiştir. Ancak bu sonuçta bir özellik var ki değeri parayla pulla ödenmez. İsmail Ertekin’in geçtiğimiz yıl İnegölspor’a gelip yaptırdığı transferler şampiyonluk vaadi ve her şeye tepeden bakması sonucunda aldığı kötü sonuçlardan sonra görevden ayrılması ve hiç te iyi intibalarla ayrılmaması göz önünde bulundurulduğu zaman evinde İnegöl sporu farklı yenerek havamı atarım düşüncesi olmuşsa bu galibiyet harika oldu derim. Ne diyelim yolları açık olsun.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Bilal-Gökhan-Emre, ortada Ömer Faruk-Selimcan-H.Mustafa, ileride Cengiz-A.Hakan-Batuhan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında A.Hakan’ın yerine Tayfun H.Mustafa’nın yerine Emir Ömer Faruk’un yerine Cumhur’u oyuna aldı. Bu değişikliklerin galibiyet gollerini attığı dakikalara baktığımızda ne kadar olumlu olduğu anlaşılır. Maça Afjet maçı morali ile başlayan ve tecrübeli kadrosuyla puan veya puanlar almak hedefiyle cesaretli başlayan İnegölspor ilk yarıdaki rakip ataklarına ve baskısına sabırla direnince en kısa zamanda golü bulmak isteyen rakip bunu yapamayınca strese girdi bu stres ve gerginlik tecrübeli olan ve sakin olan temsilcimize yaradı. Nitekim atamayana atarlar kuralı futbolda bir kez daha gerçekleşti. İnegölspor’umuz son 15 dakikada bulduğu 2 golle İnegöl’e Şen döndü.

Sonuç olarak maç oynanmadan kazanılmaz kuralı bir kez daha bu maçta gerçekleşti. İnegölspor son iki haftada aldığı 6 puanla bir kez daha play-off heyecanı içerisine girdi. Manisa FK ne ilk mağlubiyeti tattıran başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. İnegölspor son maçında evinde Amed‘i ağırlayacak. Bu maçı da kazanarak devreye 27 puanla girmeli. Bu maç evinde olduğu için mutlak 3 puan almalı. Öncelikle bu devre bitmeli. Hareketli bir kongre süreçlerinden ve enteresan bir transfer döneminden sonra lige enteresan bir başlangıçtan sonra 27 puanla devreyi kapatma şansı olan temsilcimizin evindeki bu maçı da alarak devreye umutla gireceğine inanıyorum. Kadroda bazı gençlere yer verilmesi de olumlu bir gelişme. 2. yarıda inşallah daha fazla genci izleme imkanı buluruz. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…