Şahsen İslam eğitimi almadım. Fakat birçok konuda olduğu gibi bu konuda da iyi bir araştırmacıyım. Yüce dinimiz İslam’ı araştırmak her Müslüman’ın asli görevidir. 
Ne yazık ki birçok İslami konuda olduğu gibi kurban konusunda da hatalarımız oluyor. Bu hatalar bir süre sonra alışkanlık oluyor ve nesil geçtikçe gelenekselleşiyor. 
Kurban kesme ibadeti de hatalar zincirinin sonunda bambaşka bir hâl alıyor. 
İmkanı olanın kesmesi farz olan kurban kesme ibadeti, eş dost kesmedi demesin ibadetine dönüşüyor. Hâl böyle olunca da imkanı olmayan bile kurban kesmeye çalışıyor. 
İşim gereği hayvan alım satımı yapan vatandaşlarla bir arada olduğumdan, sattığı kurbanlıkların parasını yıllarca alamayanları biliyorum. Düşünebiliyor musunuz? Allah’a kurban etmek için başkasını dolandırıyorsunuz. 
İmkânın yoksa kurban kesme. 
Olmaz eş-dost ne der? 

Niyet böyle olunca ibadetimizi Allah’a değil eş dost ve akrabalara yapmış olmuyor muyuz? 
Bir de kestiğimiz kurbanın etini saklama huyumuz var ki bunun için derin dondurucu bile alıyoruz. 

Rivayet edilen bir hadis de; Peygamber Efendimiz SAV kurbandan kalan sadece bir but olduğunu öğrenince “Desene Aişe, bir buttan başka hepsi de bize kaldı.” diyerek kurban etinin dağıtılmasının önemini daha net ortaya çıkıyor. 
Şayet tersi olursa kurban bayramı değil ‘Et Saklama Bayramı’ oluyor ki bu da ibadetin boşa gitmesi anlamına gelir ki bu hiç istemediğimiz bir durum olur. 

BAZI KURBAN SATICILARI FIRSATÇILIK YAPIYOR 
Her malın bir değeri vardır. Bu değer o malın piyasasını oluşturur. Hayvancılıkta da malın değeri ortalama aynıdır. 
Bazı hayvan alım satımı yapan kişiler kurban bayramını fırsat olarak görüyor. Örneğin mezbaaya verdiği takdirde 3 bin beş yüz lira edecek bir büyükbaşı, kurbanda 6 bin liraya satmaya çalışıyor. 
Böyle olunca da piyasa yükseliyor ve vatandaş fahiş fiyatlarla kurbanlık hayvan almak zorunda kalıyor ya da alamadığı için kurban ibadetini yerine getiremiyor. 

Şöyle de bir gerçek var ki, kurbanı fırsat bilip fiyatları yükselten hayvancılar da çok büyük zararlar edebiliyor. Yüksek fiyatlar yüzünden hayvanını satamıyor ve kurban sonrası kestirmek için talep azlığından alıcı bulamıyor ya da çok daha ucuza satmak zorunda kalıyor. 
Kurbanlık hayvan sahipleri bunun bir ortasını bulmak zorunda. Yoksa ya piyasayı yükseltip vatandaşı zarar ettiriyorlar ya da kendileri zarar ediyorlar. 

ABD UŞAĞI SUUDİ ARABİSTAN 
Yazımın tümünü kurban bayramına ayıracaktım. Fakat Suudi Arabistan’ın YPG’ye yardım etmesine seyirci kalamadım. 
Suudi Arabistan, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’tan alınan kuzeydoğu bölgeleri ve Rakka için 100 milyon dolar bağışladığını açıkladı. Söz konusu bölgeler büyük ölçüde terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin ana unsur olduğu SDG kontrolünde bulunuyor.
Kendisi de ekonomik bunalımda olan ABD doğal olarak bu gelişmeden memnun. Suudi Arabistan’ın Washington D.C. Büyükelçiliği Bu katkı, hayatları kurtaracak, yerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşünü sağlayacak ve DEAŞ’ın Suriye’yi ve komşularını tehdit ederek yeniden ortaya çıkmamasını ve uluslararası topluma karşı saldırılar planlamamasını sağlayacak” açıklamasında bulundu.
Şimdi içimden şu soru geçiyor; 
Üç yıl önce Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan ederken Suud ailesinin ABD’nin İslam dünyasındaki en büyük hizmetkârı olduğunu bilinmiyor muydu? 

Suudi Arabistan İslam dünyasının en büyük düşmanı. Bu tartışılmaz bir gerçek. Kutsalımız, her şeyimiz Kâbe de ne yazık ki, Suud ailesinin kurduğu kabile devleti tarafından işgal altında. 
Suudi Arabistan’dan da bu hareket beklenirdi. Suud ailesinin sahibi ABD’dir. At sahibine göre kişner! 

Velhasıl... 
Kurban Bayramı yüce dinimiz İslam’ın bizlere hediyesi. Kurban ibadetimizi Allah’a yapıyorsak Allah’ın istediği gibi yapmalıyız. 
Et saklamakla, o eti bir yıl boyunca yemekle kurban ibadeti yerine getiriliyor derseniz siz bilirsiniz. 

Bana kızıp küsmeden, şu internet denen kara delikten bu konuyu araştırın. 
Hepimiz alışkanlık haline getirdiğimiz bu büyük hatadan vazgeçelim. 
Yanlış sözden Allah’a sığınırım. Allah her şeyin en iyisini ve en hayırlısını bilendir.