Son üç maçını kazanarak büyük bir çıkış ve iyi bir seri yakalayan İnegölspor, evinde lider Keçiörengücü´nü yıkıp liderlikten devirdikten sonra yakaladığı galibiyet serisini yeni lider Hatay´da devam ettirmek için hafta içerisinde büyük bir moral ve motivasyonla yaptığı hesaplar Cumartesi günü Hatay deplasmanında tutmadı.

Maça temkinli ve dirençli başlayan ekibimiz, maalesef ikinci yarıda dağıldı ve kalesinde tam dört gol görerek altıncı sırada gittiği Hatay´dan dokuzuncu sırada döndü. İki takım arasındaki hedef ve güç farkı olmasına rağmen doğrusu yönetim, teknik heyet, oyuncularımız ve taraftarlarımız son üç haftada inanılmaz sonuçlara imza atarak tam dokuz puan toplamış ve bir anda altıncı sıraya yükselmiş, İnegölspor böylesine farklı bir yenilgi beklemiyordu. Bu nedenle bu hafta kayıp bir hafta olarak fikstüre yansıdı.

Rakip Hatayspor ile yıllardır 2. Ligte aynı gruplarda mücadele ediyoruz. İlçemizin bir amatör takımı kadar tanıyoruz. Son yıllarda defalarca zirveyi uzun süreler işgal etmesine ve playoflarda finale kalmasına rağmen, ipi bir türlü göğüsleyemedi. Her sezon zirve için iyi takımlar kurmasına rağmen 1. Lige çıkmayı başaramadı. Bu sezon yine hatırı sayılır tecrübeli iyi bir kadro kurarak lige şampiyonluk hedefi ile başlamasına rağmen, aldığı sürpriz sonuçlarla zirveye bir türlü rahat oturamadı. Geçtiğimiz hafta İnegölspor´un lider Keçiörengücü´nü evinde yenerek liderlikten düşürünce yeni lider Hatayspor oldu. İşte bu moral ve motivasyonla evinde ağırladığı son üç haftanın galibi İnegölsporumuzu özellikle maçın ikinci yarısında sürklase ederek liderliğini devam ettirdi. Kadrosunda geçtiğimiz yıllarda İnegölspor´da oynamış Yılmaz ve Mesut gibi tecrübeli oyuncular var. Bu sezon zor bir grupta olmamıza rağmen zirveyi zorlamaya devam edeceği izlenimini veriyor.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Bilal-Kemal-İsa, ortada Okan-Emirhan-Ali Sakal-Barış Sinan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Ahmet Hakan´ın yerine Kenan, Barış Sinan´ın yerine Cihan ve Okan´ın yerine Ömer Faruk´u oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemek yerine daha da etkisizleştirdi. Beraberlik golünü ararken kalesinde üç gol daha gördü. Teknik heyetin yaptığı değişikliklere bakıldığında, bu sonucun gelişi yadırganmaz.

Teknik heyetimizin sezon başından bu güne kadar bu kadar deneyim ve bu kadar şans vermesine rağmen bazı tecrübeli oyunculardan aldığı randımanı göre göre bu maçın ikinci yarısında yaptığı oyuncu değişikliklerini yadırgamamak futbola ihanet olur.

Halbuki ne güzel bir üç maçlık seri yakalamışsın, 9 puanı cebine indirmişsin, fikstürde 6. sıraya kadar yükselmişsin, bu üç maçın zafer sarhoşluğu ile geçtiğimiz hafta sonu bu taraftarlara bu takımı desteklemeye devam edin, bu takım daha iyi yerlere gelecek biçiminde demeç veren teknik direktörümüz bizlere play-of umutları saçtığını düşünmeye başladık.

Ancak takımımızın kapasitesi belli. Tecrübeli oyuncularımız ağırlıkta ve bu tecrübeli oyuncularımız maçların büyük bölümünde maçlara ağırlıklarını koyamadılar. Sadece kaptan Bilal ve kaleci Şener´in olağanüstü gayreti yetmiyor.
Önümüzdeki üç haftada İnegölspor önce 23 puanlı Tokat´ı evinde ağırlarken, ardından sıfır puanlı Mersin´e konuk olacak. Devreyi evinde 31 puanla 4. sıradaki Sivas Belediyesini ağırlayarak devre tatiline girecek. Görüldüğü gibi Tokat ve Mersin maçları çok kolay gibi duruyor ancak maç oynanmadan kazanılmaz. Bunu hiç unutmamaları gerekiyor. Evindeki son maç zor bir maç olacak. Sivas Belediyesi bu yıl zirveyi zorluyor. Kadrosuda buna uygun. Bu maçta son haftaların parlayan yıldızı Ahmet Hakan ikinci yarıda oyundan alındı. Sezon başından bu yana takımı sırtlayıp forvette uçuran genç Enes Ata yedek kulübesinde. Umarım bunların ayrı ayrı gerekçeleri vardır. 4 haftada 3 gol atmış genç Ahmet Hakan´da ısrar etmek, Enes Ata´ya biraz sabır gösterip cesaretlendirmek İnegölsporun menfaatinedir.
Sonuç olarak son 3 maçta inanılmaz güzel bir çıkış yakalayan temsilcimiz bu maçta sos verdi. Oynadığı takım grubumuzun lideri ve ayrıca evinde oynadı. İnegölspor son üç maçta olduğu gibi iyi mücadele etseydi ve farkta böyle olmasaydı iyi olurdu. Bu maçta hezimete uğrayan temsilcimizin son üç haftada aldığı üç galibiyet ve 9 puanı gözardı edemeyiz. İnegölspor son dört haftada topladığı 9 puanla başarılıdır.

Teknik heyetimiz şampiyonluk veya play-of gibi hedeflerin peşinde olabilirler. Bu normal karşılanabilir. Ancak şampiyonluk veya play-of için devre arasında kaliteli takviyeler gerekir. Bunun için de para gerekir. Bu değerlendirmeler devre arasında nasıl yapılır bilemeyiz. Ancak İnegölspor yönetimi ve teknik heyetinin bir şeyi iyi değerlendirip uygulamaya koymalıdır. İnegölspor çok özel ve düşündürücü bir kongre sürecinden geçti. Ardından grup kuraları çekiminde son yılların en şanslı kurasını çekerek bu günkü kırmızı gruba düştü. Mersin İdmanyurdu´nu ve Kocaeli Birlikspor´u tekrar anlatmaya gerek yok. İşin özeti, bu sezon İnegölspor´un küme düşme korkusu hiç yok. Zaten şu andaki puanı ve fikstürdeki yeri de buna müsaade etmez. Şampiyonluk veya play-of hedefi olur mu? Evet olabilir ancak bunun için para lazım, transfer lazım.

İşte bu gerçekler değerlendirildiğinde yapılacak tek şey Tokat maçından itibaren alt yapımızda ışık saçan gençleri oynatmaya devam etmek ve bunda ısrar etmek İnegölsporumuzun geleceğini kurtarır. Bunu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Sadece teknik heyetimizdeki iki çalıştıcı Cengiz ve Hüseyin İnegölspor alt yapısından nasıl yıldız olup gittiklerini hatırlasınlar yeter.

İnegölspor´un önce Tokat, ardından Mersin maçlarından üçer puan başarılarını yazmak dileğiyle…