Sezona yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet ve yenilenmiş kadrosuyla şampiyonluk hedefi ile başlayan İnegölspor, dördüncü haftada sos verdi. Büyük umutlarla ve şampiyonluk hedefi ile gelen Teknik Direktör İsmail Ertekin ve ekibinin bugünü kadar yaptığı transferler, yaptıkları hazırlıklar ve oynadıkları 4 maçla İnegölspor camiasının beklentilerine cevap veremeyince, geçtiğimiz hafta içerisinde yönetim kurulumuz İsmail Ertekin ve ekibi ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. İsmail Ertekin ve ekibi görevi bırakır bırakmaz hemen Sakaryaspor ile el sıkışarak sıcağı sıcağına aynı lig ve aynı grupta bu sefer rakiplerimiz oldular. Hayırlı olsun diyorum. Bu kadar hızlı ve çabuk Sakaryaspor’la el sıkışmaları çok ilginç geliyor. İsmail Ertekin ile Bursaspor amatör takımında 1 yıl birlikte top oynadık. Yeteneklerini, neyi yapıp, neyi yapamayacağını çok iyi biliyorum. Bu nedenle hemen eleştirmek yerine izlemeyi ve temkinli yaklaşmayı tercih ettim. Bence İsmail Ertekin yaptığı transferler ve  4 maçlık icraatı ile İnegölspor’a bir yıl kaybettirdi. Buna İsmail Ertekin değil de, yönetim kurulumuz da diyebiliriz. Yapılan transferlere baktığımızda bir Arif Şahin var ki, inanılır gibi değil. Hangi mantıkla ve hangi beklentiyle getirdiğini anlamak mümkün değil. Bu oyuncuya süper amatör lig takımlarımız bile burun kırar. Bir de bu oyuncuyu İnegöl’de banko oynatıyorsun. Oynatınca da sonuç böyle oluyor. Sakarya’daki serüvenini merak ediyorum. Sakarya geçtiğimiz sezon finalden döndü. Hedefi mutlaka 1. Ligdir. Bizim kadar sabırlı olmaz. İzlemeye devam edeceğiz.
Rakip Bayrampaşa Spor yıllardır aynı ligde ve genelde aynı gruplarda mücadele ettiğimiz, bizi, bizimde onları iyi tanıdığımız bir takım. Maçlarımızda bir istikrar yoktur. Bazen onlar, bazen  biz kazanıyoruz. Bu maçtan bu şartlarda birer puan iyidir.
İnegölspor’a gelince Fatih Akyel ve ekibi maça kalede Şener, geride Orhan-Volkan-Kemal-Osman, ortada Serhat-Birhan- Ozan-Yasin, ileride Raif ve Ahmet tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Raif’in yerine Yaşar, Ozan’ın yerine Okan aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşledi. Raif’in yerine oyuna alınan Yaşar‘ın golü ile bir puanı kurtardı. Yeni Teknik Direktörümüz Fatih Akyel bu maçta takımımızı kulübeden ve yakından izlemiştir. Önümüzdeki maçlarda ki kadro kurgusuna ve oynatacağı oyuna bakacağız. Umarım bu kadrodan istediği randımanı alır.
Bu maçtaki kadroda çok önemli bir değişiklik var. Kadroda birkaç sezon önce Şaban Yıldırım hocamız ile İnegölspor’a gelip, attığı hayati gollerle göz dolduran forvet arkası için 2. Ligde ideal bir oyuncu olan Yasin Görkem Arslan’ı, İsmail hocanın aldırdığına inanmıyorum. Yasin, Şaban hoca ile birlikte Pendikspor’a gitti. Orada da iyi işler yaptı. Böyle bir forvet arkası oyuncun var ve böyle bir oyuncuyu ilk 11’e almadığın gibi, sonradan da oyuna almıyorsun. İnanılır gibi değil. Mevcut kadromuza baktığımızda, Yasin bu takımda yürüye yürüye oynar. Bu nedenle Fatih hocamız ile Yasin umarım yeni bir sayfa açar. Eskiden olduğu gibi gollerine devam eder. Bu Yasin olayı yöneticilere bir ders olmalı. Kısaca teknik direktörler denetim altında ve kontrol edilebilir olmalı. Yazık değil mi, Yasin 4 maçtır sahada yok. Umarım Yasin‘de bundan sonra yakaladığı formayı, kolay kolay bırakmaz.
Sonuç olarak, İnegölspor ilk 4 maçta aldığı kötü sonuçlardan sonra, zorunlu olarak teknik heyet değişikliğine gitti. Zamansız, ancak zorunlu oldu. İsmail ile bu iş yürümezdi. Yerine Fatih Akyel geldi. Geçtiğimiz sezon okul futsal takımlarımız  ile Zonguldak’a Türkiye finali için gitmiştik. Orada karşılaştık. Zonguldakspor’a geldiğini öğrendik. Orada neler yaptı, bilmiyorum. Bu sezon da bize geldi. İlk maçı, ilk deplasmanı ve bir puanla döndü. Fatih Akyel’e hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz. Mevcut kadro onun yaptığı bir kadro değil, ancak lütfen bu kadroyu ben yapmadım gibi bahaneler üretmesin. Mevcut kadromuz bu. Bu kadro ile en az birinci devreyi kapatacaksın. Devre arasında ne olur bilemeyiz. Tecrübeli ve alternatifli bir kadro var. Fatih Akyel’den beklenen bu mevcut kadrodan en iyi performansı almak. Grubumuz zor değil. Her takım, her takımı yenebiliyor. Zirve sık sık değişir. Kolay bir grup gibi olmaya başladı. Önümüzdeki hafta evinde Samsunspor’u ağırlayacak olan Fatih Akyel ve ekibimize başarılar diliyor, İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…