Geçtiğimiz hafta Niğde deplasmanında lige merhaba diyen ve bu deplasmandan  uzatmada ancak 1 puanı kurtarabilen temsilcimiz İnegöl spor,cumartesi günü evinde ağırladığı  birkaç yıl önce süper ligin flaş takımlarından ancak 2 yıldır maddi hüsran nedeniyle Kocaeli Birlik spor,Mersin,Buca gibi takımların akıbetini yaşayan ve alt yapısından toparladığı mütevazi ve tecrübesiz bir kadro ile mücadele eden Gaziantep sporu 3 golle geçerek evinde iyi başladı.

Rakip Gaziantep spor yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı 2 yıldır süper ligden 2.lige düşerek bu sezon da bu gidişle düşmeye devam edecek.Maddi  krizler nedeniyle bir çok takımın transfer yasağı nedeniyle hızla alt liglere düştüğü hatta kapanmaya yüz tuttuğu bir dönemde Meşhur başkanları Celal DOĞAN döneminde yaşadığı şaşaalı ve borçsuz olan bir iki takımdan birisi olan Sanayi şehri Gaziantep’in takımı bu sezon maalesef maçlara alt yapısındaki gençlerle devam etmek zorunda kaldı. Bu takımlardan ders almak gerekiyor.Her takım ayağını yorganına göre uzatacak.Aksi halde sonuç böyle oluyor.Bu maçta İnegöl spora direnmeye çalıştı ancak genç ve acemi kalecisinin elinden kaçırdığı yumuşak bir topu Yusuf Serdar boş kaleye yuvarlayınca 2.yarıda çözüldüler.Bir de 55 dakikada Mustafa Emirhan’ın sağdan kalemize inip bom boş durumda Şener’e teslim ettiği bir toptan sonra iyice çözüldüler. Bu kadro ile bal liginde bile tutunamazlar.

İnegöl spora gelince teknik heyet maça kalede Şener geride Orhan-Volkan-Kemal-Osman ortada Özer-Emirhan-Birhan-Serdar ileride Raif ve  Yusuf Serdar tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Orhan’ın yerine Gökhan Yusuf’un yerine Yaşar ve Raif’in yerine Cengiz’i oyuna aldı.Maça inanılmaz derecede isteksiz ve tutuk başlayan İnegöl spor oyunu öyle bir ağırlaştırdı,ki sanki rakibin kalesini açıp buyurun gelin atın golünüzü demesini bekliyor gibiyken, genç ve tecrübesiz kalecileri Adnan’ın elinden kaçırdığı bir top ile öne geçti.Daha sonra çözülen rakibin üzerine daha çok giderek bir çok net pozisyon buldu.Raif bir gol attı ancak 3 tane net pozisyonu çimlere gömdü.Maçın kırılma anları  ilk gol ve ardından rakip takımın 55 dakikada yakaladığı topu Şener’e teslim ettiği pozisyonlardır.Rakip zayıf olunca tecrübeli ve şampiyonluğa oynayan temsilcimiz rehavete kapılıp konsantre olamadığını düşündüm.İnşallah öyle değildir.Kalede tecrübeli Şener’e maç boyunca 2 top geldi biri gol oldu birini genç Mustafa kucağına teslim etti.Şener’e nazar mı değdiriyoruz bilemem ancak bundan sonra daha dikkatli olması gerekiyor. O gol olsaydı maç belki de berabere bitecekti.Aman Şener dikkat et. Geride Müdafaamızı zorlayacak bir tek 9 numaralı Serhan vardı. O da golünü attı. Müdafaamıza yeni katılan stoper Volkan şampiyon bir takımdan geldi,hazır gibi. Sol bek Osman etkili oldu. Orta sahamız Emirhan haricinde yenilendi. Orta sahamızdaki yeni oyuncular ileriye doğru hücum edeceğine yan top yapmayı tercih edince maç tatsız tuzsuz yavaş bir oyun oldu.Böylesine çok kolay maçlarda  yeni transferlerimizi değerlendirmek çok zor zira rakip direnemeyince oyuncularımızın gerçek kapasitelerini görmek zor oluyor.İleride girdiği 4-5 net pozisyondan birini gole çeviren Raif görevini yapmaya çalıştı.Önünde oynayan yeni transfer Yusuf Serdar gol noktalarında fazla topla buluşamayınca kalecinin elinden kaçırdığı bir topu gol yaptı. Oyun ve kapasite olarak çok net bir görüntü çizmedi.2.Yarıda oyuna alınan Yaşar ve Cengiz oyuna hareket getirdi.Tecrübeli Yaşar yürüyerek oynadı buna rağmen golünü attı bir iki tane de güzel asist yaptı. Genel olarak yeni transferlerin henüz uyum sağlayamadığı güçlü bir rakip karşısında zorlanacakları görüntüsünü çizdiler.Tüm rakiplerimiz Gaziantep gibi değildir.Bu neticeye bakarak yanılmasınlar.

Sonuç olarak lige yenilenmiş ve alternatifli bir kadro ile şampiyonluk hedefi ile başlayan İnegöl spor ilk maçta bocalamasına rağmen çıkardığı 1 puandan sonra bu üç gollü galibiyet ilaç gibi geldi.Bu galibiyeti alan Başta teknik heyetimizi ,oyuncularımızı ve tribünlerden müthiş bir destek veren taraftarlarımızı kutluyoruz. İlk 2 maçtan sonra görünen bu takımın Okan Deniz ve kaptan Bilal’e ihtiyacı var.Umarım en kısa sürede  iyileşip formalarına kavuşurlar.İnegöl sporun daha etkili oynadığı Bodrum deplasman maçı başarılarını yazmak dileğiyle.