2. yarıya iyi başlayan ve 5 hafta üst üste kazanarak iyi bir seri yakalayan İnegölspor, Pazar günü konuk olduğu  şampiyonluk adaylarından biri olan Samsun’da aldığı farklı yenilgi ile bu galibiyet serisi kesildi. Üst üste kazandığı 5 maçın moral ve motivasyonu ile gittiği Samsun’da, büyük bir dostluk içerisinde ağırlanmış, ancak bu dostluk sahada oynanan oyunumuza ve aldığımız sonuca hiç yansımadı. Bu farklı mağlubiyet ve etkisiz oyun, 5 maç üst üste kazanmış bir takıma hiç yakışmadı.


Rakip Samsunspor yıllarca Süper Ligde, 1. Ligde mücadele etmiş, Tanju Çolak gibi nice büyük futbolcuları Türk futboluna kazandırmış tecrübeli bir takım. Ancak kulüplerin başına gelen yanlış yönetimler ve yanlış icraatlar, maalesef birçok tarihi köklü ve başarılarla dolu takımlarımızı maddi ve manevi bunalıma, ardından da alt liglere, hatta Amatör Kümelere indirdi. Samsunspor da bu kulüplerden birisi. Şuanda 2. Ligde mücadele ediyor. Grubumuzda zirve rakipleri 4-5 tane. Sakarya, Sarıyer, Keçiörengücü ve Kastamonu var. İşleri çok zor. Fikstür avantajı biraz fazla. Kadrosu Samsun iline yakışır düzeyde değil. İnegölspor’u çok kolay geçtiler. Deplasmanlarda zorlanıyorlar. Grubumuzda bu dişli rakipleriyle amansız bir mücadele içerisinde, İnegölspor’umuzu evlerinde iyi ağırladılar. Önümüzdeki hafta İnegölspor’un lider Keçiörengücü ile evinde maçı var. Bu maçı İnegölspor’un kazanması Samsun’u çok mutlu eder. Bekleyip göreceğiz.
İnegölspor’a gelince teknik heyet maça, kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Cengiz-Serhat-Emirhan-Osman, ileride Yaşar ve Fatih tertibi ile çıktığı maçın, 2. yarısında Cengiz’in yerine Ahmet Hakan, Osman’ın yerine Erdican‘ı oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. İnegölspor, 2. yarıda üst üste 5 maç kazanmasına ve büyük bir moral depolamasına rağmen, Samsunspor’u gözünde büyüttü ve bu mantıkla da sahaya çıkınca, puan veya puanlar almak için oynaması gereken oyunu oynayamadı. Böyle başlayınca da daha maçın başında yediği golle kolay teslim oldu. Maçın tamamında oyuna hakim olan Samsunspor, hiç beklemediği kadar kolay kazandı. Teknik heyetimiz bu maçtan anlaşılıyor ki, geçen hafta oynanan Bayrampaşa maçından gerekli dersi çıkaramamış, o maçta müdafaamızın düşme potasındaki bir takımın forvetine verdiği pozisyonları, forvetteki zaaflarımızı iyi görememiş. Rakip Samsunspor olmasına rağmen, bu kadar etkisiz oynamaması gerekiyordu. Çünkü grubumuzda son sıralarda yer alan takımların bazıları zirve mücadelesi yapan bu Samsun’u çok zorladılar. Samsunspor Pazar günü evinde de olsa İnegölspor’u çok kolay yendi. Tecrübeli kalecimiz Şener, ne kadar iyi olursa olsun her maçı kurtaramaz. Önündeki müdafaa ve orta sahamız bu kadar koridor olunca kaleci ne yapsın? Forvetimiz grubumuzun en etkisiz forvetlerinden birisi. Orta sahamız çalışmayınca forvetimiz tamamen duruyor. Umarız İnegölspor’umuz bu hafta lider Keçiörengücü’ne karşı böyle oynamaz. Bu haftayı Samsun’dan gerekli dersleri çıkarmış bir mantıkla, çok iyi hazırlanıp yeni bir galibiyet serisine başlar. Kalede Şener, müdafaada Volkan, orta alanda Emirhan ve Osman, ileride Fatih oyuna ağırlığını koyduğu takdirde, İnegölspor evinde maç kazanır. Bu oyuncularımız maça ağırlığını koyduğu zaman, grubumuzun en iyi kalecisi Şener’de kalede devleşiyor. Keçiören maçında müdafaamız kendine çeki düzen verecek, orta sahamız müdafaa ve forvet arasındaki koordinasyonu etkili yapacak. Gol pozisyonlarını arttırıp, rakipler baskı altına alınacak. Maçlar ancak böyle kazanılır. Bodrum maçının bir bölümünde böyle oynadılar. İstikrarlı oyun istikrarlı sonuçları beraberinde getirir. Yeni bir galibiyet serisi için bu şart.

Sonuç olarak İnegölspor, 2. yarıdaki mükemmel çıkışını Samsun deplasmanında devam ettiremedi. Bu 5 maçlık galibiyet serinden sonra bu kadar farklı bir yenilgi, İnegölspor’umuza yakışmadı. Sürekli yazıyorum, İnegölspor’un 2. yarı başında fikstür avantajı vardı. Bu avantajını iyi kullanarak 5 maçta 15 puan topladı. Ancak Samsun maçı ile yeni ve çok zor bir maç serisi geliyor. Bu maçlara iyi motive olmak lazım. Bu maçın ardından önümüzdeki hafta lider Keçiörengücü’nü ağırlayacak sonra sırada Sarıyer var. Sancaktepe var. Uşak var. AMED var. Bunlar kolay maçlar değil. Kısacası İnegölspor’u bu haftadan itibaren bir iki kolay maç dışında çok zorlu maçlar bekliyor. İnegölspor’un avantajı 35 puanı var. Zirve ve düşme potasından uzakta rahat bir konumda. Maçlarını rahat bir ortamda oynayacak. Bu kadar rahat bir ortamda bence çok daha iyi oynamalıdır. Stres yok, heyecan yok, düşme korkusu yok, tribünlerin olumsuz baskısı yok. Daha ne istiyorsunuz? Yönetim için de, teknik heyet için de, oyuncular için de bulunmaz rahat bir ortam. Çıkın rahat oynayın, gol noktalarında rahat olun, korkmayın, riskli iyi toplar atın. Ceza sahasında rahat olun, bu ortamları bir daha zor bulursunuz. Teknik heyet bundan sonra gençleri korkmadan sahaya sürsün. Gelecek sezonun iskelet kadrosunu oluştursun. Böyle yapılırsa kongrelerde daha rahat hesap verilir. Her takımın her takımı yenebildiği istikrarsız bir grupta, biraz iyi transferler yapılabilseydi şampiyon olabilirdi. Kayıp bir sezon yaşıyoruz. Umarım bundan sonra kadroda gelecek sezonun temelleri atılır. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle. Keçiörengücü maçında başarılar diliyoruz…