Süper Amatör Küme

A Grubu : Akhisar Demirspor ilk maçını Erdemlispor ile deplasmanda oynadı.

Akhisar Demirspor süper amatör kümedeki ilk maçını 1 – 0 kaybetti. Erol Arslan‘ın liderliğindeki Gençlergücü ise Görükle İpekspor ile Bursa‘da başladı. Maça golle de başlayan temsilcimiz yediği dört golle müsabakadan 4 – 1 yenik ayrıldı. Asıl üzücü haber daha sonra geldi. Yolda Gençlergücü‘nün otobüsü yandı. Neyse ki yaralı yoktu. Geçmiş olsun Gençlergücü. Akhisar Demirspor bu hafta evinde Burgazspor ile puan mücadelesi verecek. Gençler ise sahasında Gemlik Vefaspor‘u konuk edecek.

B Grubu : Doğugücü Gençlik ilk maçında deplasmanda Hürriyetspor‘u 3 – 0 yenerek süper bir başlangıç yaptı. Güray Hoca önderliğindeki Kurtuluşspor evinde Yavuz Selimspor‘u konuk etti. Müsabakadan 2 – 1 galip ayrılan Sarı-Kırmızılılar sezona mutlu başlamış oldu. Doğugücü Gençlik evindeki ilk maçta İsmetiyespor ile karşı karşıya gelecek. İki tarafta ilk maçlarında 3 – 0 galip geldi. Kurtuluşspor ilk deplasman maçını Gürsu Belediyespor‘a karşı oynayacak.

C Grubu : Aydın Ungan‘ın antrenörlüğündeki Kafkas Kartalı sezonunu Orhangazi‘de güçlü Gençlerbirliği ile açtı. Kafkas Kartalı 1 – 0 öne geçtiği müsabakadan 3 – 1 geriye düşse de Okan‘ın yıldızlaştığı maçta 3- 3 beraber kaldı. Bu skor aslında galibiyet değerinde olabilir. Hazırlık maçlarında gol yollarında kısmen sorun yaşayan Kafkas Kartalının ilk maçında üç gol atması teknik ekibi memnun etmiştir. Karadeniz Güvenspor ise Bursa‘da Duaçınarıspor‘a 4 – 1 kaybederek sezona kötü başlamış oldu. Kafkas Gençlik, lider Elmasbahçelerspor karşısında Kamikazelerin önüne çıkacak. K.Güvenspor ise evinde Orhangazi temsilcisi Gençlerbirliği ile oynayacak.

1.Küme :

2. Grup : Yenicespor deplasmanda lider Merinosspor 1938 ile karşılaştı. temsilcimiz 2 – 2 kalarak 1 puan alarak evine dönmüş oldu. Alanyurt Gençlik bu bay geçmişti. Geçen hafta dinlenen Alanyurt Gençlik bu hafta deplasmanda Yiğitlerspor ile karşılaşacak. Yenicespor evinde lider Orhangazi temsilcisi Hürspor‘u konuk edecek. Yenicespor, Merinosspor‘dan sonra O.Hürspor’u da liderlikten indirebilir.

4 .Grup : Sarı - Lacivertliler deplasmanda haftaya lig üçüncüsü olarak giren Yeni Karamanspor‘a konuk oldu. Son dakika golü ile karşılaşmadan temsilcimiz 1 – 0 yenik ayrıldı. Doğanspor evindeki üçüncü maçta lider Yenidoğanspor‘u konuk edecek.

 

Alt Yapı : Gençlergücü‘nün ardında geçen hafta Gazipaşaspor U – 19 takımı da Klasman 1. Grupta şampiyon olup bir üst lige çıkmayı başardı. Asıl gurur verici olan bu grupta şampiyon olan oyuncularının büyük kısmı küçük yaşla şampiyon olmalarıdır. Nafi Hoca, Refik Hoca ve Özgür Hocayı tebrik ederim.

NOT : Bu arada geçen hafta Gençlergücü basketbol takımı ilk resmi müsabakasına çıktı. İlk iki maçında galip gelen Gençlergücü‘nü tebrik eder, futboldan başka branşı olmayan kulüplerinmize de örnek olmasını dilerim. Kulüpler diğer branşlarda da yer alırsa İnegöl adına faydalı olur. İlçe adına gelişim sağlanır. Kulüplerimiz futbolun yanında basketbol, voleybol, hentbol, satranç gibi branşları da düşünmeliler.