İki haftadır yazımda eskiden amatör kümede fırtına gibi esen, ancak şu günlerde alt kümelerde yer alan veya amatör sahnesinden çekilen takımlarını yazmıştım. Bugün yine geçmişe gidip zamanın meşhur mahalle takımlarına takımlara örnek vereceğiz. Bundan en az 25 yıl önce İnegöl‘de daha halı sahalar yoktu. İnegöl ovasında, mahalle aralarında çayırla, çimenler, boş araziler boldu. Birçok mahallenin birden fazla mahalle takımı vardı. 
 Fidanspor, Birlikspor, Çimenspor, Hamidiyespor, Kulaspor, Sanayispor, Çınarspor, 6 Eylül Gençlik Spor, Ayyıldızspor, Bulvarspor, Kavakspor, Baharspor, 19 Mayıs Gençlik, Esenspor, Tekelspor, Mahmudiye Gençlik, Yılmazspor, Özenspor, Yıldızspor, Marmaragücüspor, Mesudiyespor, Gençlergücü ve halı sahaların fırtına gibi esen İnter Milan.
 İnsan o takımların isimlerini duyunca bir tuhaf oluyor. Şimdikinin dedeleri o yokluk yıllarda kimi babasından gizli gizli büyük bir sevda ile çamur sahalarda, yedek top olmadan, saha kenarında giyinip zorluklara mücadele etmişler. Maalesef bir tek mahalle kulübü hariç hepsi tarihinin tozlu sayfalarına karışmış. Günümüzde sadece Gençlergücü o eski günlerden gelip ayakta kalmayı başarmıştır . Gençlergücü ‘ nün bugünlere gelmesinde Kocabıyık Kardeşler ve Kamuran Balkan‘ın emekleri büyük . Tabi i ki bu abilerimizin yanında Mehmet Bayrak, Mustafa Tarım, Yaşar Tungan, Metin Eren, İbrahim Akgün, Ergün Yıldız, Özcan Ayhan, İbrahim Turan, İrfan Balaçiçek, Sedat Kızılcıklı gibi hizmet eden daha çok abimiz var.
Türkiye Şampiyonuyuz
Alt Yapı : 
Geçtiğimiz hafta Zonguldak‘ta İnegölspor‘un U-17 takımı final grubu maçları vardı. İnegölsporlu gençler önce Samsun temsilcisi Atakum Belediyespor‘u 2-1 yenip finale kaldılar. Yavru İnegölspor final maçında da Adana Seyhan Belediyespor‘u 4-1 yenip Türkiye şampiyonu oldu. İnegölspor için, İnegöl için gerçekten güzel bir başarı. Hele son haftalarda bazı gelişmelerden dolayı sıkıntılar, kırgınlıklar, dedikodular yaşayan alt yapı için güzel bir başarı oldu. Bu başarıda bu yıl alt yapıda bu gençlerle kim çalıştıysa, hangi antrenör bu gençleri hazırladıysa, bu gençlere antrenörlük yaptıysa o antrenörlerin payı, hakkı vardır. Yani hem Köksal DEMİRAL ve ekibi, hem de Özgür ŞAHİN ve ekibi bu haklı gururu yaşayabilirler. 
 Daha önce İnegölspor alt yapı gruplarının Türkiye şampiyonluğu bulunmuyordu. Sanırım bir kez Türkiye üçüncülüğü başarısı elde edilmişti. 

Anılarla Futbol : 
Çok çok eskiden İnegöl‘deki antrenörlerin çoğu birlik beraberlik içinde iken ayda 1 - 2 kez yemekli toplantılarda buluşup anıları tazeliyor, haftanın bir gecesi de çekişmeli halı saha maçları yapmaktaydı. Maçlara; klas hareketler, şık goller, hırs, rekabetten daha çok maç sonunda birbirine sallamalar, taklitler damga vuruyordu . 
Yine böyle bir günde antrenörlerin çoğu gelmiş, sandalyeleri doldurmuşlardı . Yemeğe İsmail Güldüren hocamız biraz geç kalmıştı. İsmail Hoca ortama girer, selamını verir ve tek boş olan sandalyeye oturur. İnce zekaya sahip İsmail Hoca tam karşısında oturan bir Özden Hocaya, bir de yemek başlamadan yarısı bitmiş salata tabağını görünce şöyle der;
- Ulan şansa bak ya, bize de kurada Barcelona çıkmış.