Süper Amatör:

İki hafta önce averajla ikinciliğe düşen Doğugücü Gençlik bu hafta hükmen kazandı ve ligdeki yerini korudu. Temsilcimiz alt sıralarda rakiplerinin puan kaybetmesini bekledi. Play–off hattına sadece 3 puan uzaklıktaki lig 5.‘si Gençlergücü kendisinden bir puan gerisindeki Kurtuluşspor ile karşılaştı. Kaşılaşmayı Gençlergücü 4–1 yenerek play-off yolunda daha sağlam yol aldı. İkinci yarıda aldığı puanlarla play–off için ümitlenen Kafkas Gençlik evinde lider Yenişehir Belediyespor‘a 3–0 kaybederek umutlarını gelecek sezona bıraktı. Maçtan sonra rakip kulüp başkanına tepki bir hayli fazlaydı. Bu kadar tepkiyi görünce ilk maça gitmemiş biri olarak ‘Acaba Yenişehir‘deki ilk maçta ne oldu da insanlar bu kişiye bu kadar tepki verdi?’ diye insan kendine soruyor! 
Telafisi zor olan haftalara girmiş bulunuyoruz. Haftanın en önemli maçı Yenişehir‘de oynanacak. Aynı puana sahip iki takım; lider Yenişehir Belediyespor ile en yakın takipçisi temsilcimiz Doğugücü Gençlik karşılaşacak. İlk maçta temsilcimiz 2–1 kaybetmişti. İnegöl‘de de çok önemli bir maç var. Haftalardır çıkış içinde olup lig dördüncülüğe kadar çıkan Gençlergücü bir üst sıradaki kardeş kulübü olan Orhanelispor‘u konuk edecek. Temsilcimiz yenip ilk defa play–off hattına girmek isteyecektir. Moralsiz Kurtuluşspor deplasmanda Burgazspor ile kozlarını paylaşacak. Morali bozuk diğer takımımız Kafkas Kartalı ise en uzak deplasman olan Mustafakemalpaşaspor‘a gidecek.

İkinci Amatör Küme: 

Bu hafta sonu yeni bir heyecan daha başladı. Cerrahspor, Geçitspor‘a karşı oynayacaktı, ancak rakip lige katılmayacağını bildirdiği için müsabaka oynanmadı. Yeni amatör olan Mobilyaspor, 1947 Çekirge İdmanyurdu deplasmanında amatör olma heyecanını yaşadı. Ancak mücadeleyi 4–0 kaybeden temsilcimiz buruk bir heyecan yaşamış oldu. Ilgarspor, İsabeyspor‘a konuk oldu. Karşılaşmayı ev sahibi 7–0 kazandı. 4- 5 yıl sonra müsabakalara katılacak olan Orhaniyespor evinde Y.Söylemiş Başakspor ile başlayacaktı. Ancak temsilcimiz maalesef maça çıkmadı. 

İkinci hafta ilçemizde iki derbi maçı olacak. Cerrahspor-Ilgarspor ile Mobilyaspor-Orhaniyespor derbileri var. Bu maçlar bu yılın ikinci kümedeki ilk derbi maçları olacak.

Anılarla Futbol: 
Önemli bir maçını kaybeden Ufuk Yıldırımspor‘un soyunma odasında tüm futbolcular üzgün, sessiz ve mahcup olarak kafalar önde yere bakmaktadır. Teknik direktör ise biraz kırgın, biraz sinirlidir. Köksal Hoca da futbolcularının performansından memnun olmayıp onlara ne diyeceğini, nasıl kızacağını bilmemektedir . Biraz düşünür sonra seslenir: 

-    Evet beyler, çok önemli bir maçı kaybettik ve maalesef şampiyonluk yarışında havlu attık. Bugün tam kadro sahaya çıksaydık, yani eksiklerimiz olmasaydı belki yenip avantajlı duruma geçecektik ama olmadı işte.

 Tüm futbolcular şaşkın, birbirine bakıp Köksal Hocanın dediklerine anlam verememektedirler. Kaptan İlker tüm cesaretini toplayıp, Köksal Hocaya seslenir: 
-     Hocam, bugün eksik değildik ki. Tam kadro olarak sahadaydık.
-    Yok yok, bugün çok eksiğimiz vardı çocuklar. Azim maça gelmedi, umut cezalıydı, ümit hastaydı, inanç sakattı!