Süper Amatör:
Telafisi zor olan haftalara girmiş bulunuyoruz. Haftanın en önemli maçı Yenişehir‘de oynandı. Aynı puana sahip iki takım; lider Yenişehir Belediyespor ile en yakın takipçisi temsilcimiz Doğugücü Gençlik karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi ve dostluk içine bitti. Her iki taraf da aldığı bir puanla play–off‘a bir adım daha yaklaşmış oldu. Müsabaka öncesi her iki takım oyuncularının Türk bayraklarıyla serenomide olması sonuçtan daha değerliydi. İnegöl‘de de çok önemli bir maç vardı. Haftalardır çıkış içinde olup lig dördüncülüğe kadar çıkan Gençlergücü bir üst sıradaki kardeş kulübü olan Orhanelispor‘u konuk etti. 1–1‘lik sonuç iki tarafa da yaramadı gibi. Temsilcimiz yense ilk defa play – off hattına girmiş olacaktı. Gençlergücü önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu. Morali bozuk takımımız Kafkas Kartalı ise en uzak deplasman olan Mustafakemalpaşaspor‘da 4–1‘lik galibiyetle 3 puanın sahibi oldu. Moralsiz diğer temsilcimiz Kurtuluşspor deplasmanda Burgazspor‘a 2-0 kaybederek ligde hiç bir umudu kalmadı.
Lig ikincisi Doğugücü Gençlik son haftalarda neşesi olmayan Mustafa Kemalpaşaspor‘u konuk edecek. Gençlergücü deplasmanda ligde kalmaya çalışan ve son kozlarını oynayan Yeniköyspor‘a konuk olacak. Kafkas Kartalı evinde Gürsu Belediyespor‘a karşı üç puan için mücadele edecek. Ligde dokuzuncu sıraya gerileyen Kurtuluşspor play-off mücadelesi yapan Orhanelispor‘a karşı çıkış arayacak.
 
İkinci Amatör Küme: 
İkinci hafta ilçemizde ilk derbi maçı vardı. Cerrahspor-Ilgarspor‘u 5–1 yenip puanını altıya çıkardı. Mobilyaspor-Orhaniyespor derbi daha vardı. Ancak Orhaniyespor yine sahaya çıkmayınca Mobilyaspor hükmen kazanmış oldu. 
6 puanla üçüncü sıradaki Cerrah Gençlikspor bu hafta ilk deplasman maçını Selimspor karşısında oynayacak. Ligin yeni takımı Mobilyaspor deplasmanda lig ikincisi İsabeyspor‘a konuk olacak. Ilgarspor ise Yenişehir‘de Söylemiş Başakspor‘un misafiri olacak.
 

Anılarla Futbol: 
Futbol camiasında ilginç eleştiriler, sallamalar , benzetmeler çok olur. İster profesyonel, ister amatör kümede olsun çoğu oyuncu, antrenör hatta idareci sallamadan rahat edemez. Biz İnegöllüler de bu konuda epey başarılıyız diye düşünüyorum. 
Bu haftaki kahramanımız Olgun. Olgun tekniği iyi, çok koşmayan, mücadele etmeyen bir oyuncudur. Olgun‘un takımı Yeni Baharspor, ligin zayıf takımı Hayriyegücü ile berabere kalıp önemli bir puan kaybı yaşamıştır. Herkes soyunma odasında üzgün olarak dinlenmektedir. Takımın yöneticisi soyunma odasına girer ve su tesisatında sorun olduğunu, takım olarak hamama gideceklerini söyler. Aceleyle eşyalarını çantasına koyan Kaptan Olgun, hemen hocasına yanaşır.
-    Hocam, benim özel bir işim var, ben hamama gelmesem olur mu?
-    Olgun koçum, senin zaten duş almana gerek yok ki! Muhtemelen terlememişsindir. Bak, forman da tertemiz zaten.