Süper Amatör:
Lider Doğugücü Gençlik ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Orhanelispor ile karşılaştı. Rakip Orhanelispor son üç kazanmış ve beş haftadır yenilmiyordu. Temsilcimiz rakibine 3–1 kaybederek liderlikten de oldu. Dört haftadır kazanamayan Kurtuluşspor sahasında Yenişehir Belediyespor‘a 2–0 kaybederek önemli bir kayıp yaşamış oldu. Altı haftadır bileği bükülmeyen Gençlergücü, İnegöl‘de Kemerçeşme Kanaryaspor‘u 2–0 yenerek çıkışını sürdürdü. Gençlerin gençleri iyi mücadele etti. Kafkas Gençlik lig sonuncusu O.Yeniköyspor ile deplasmanda karşılaştı. Temsilcimiz Kafkas Kartalı 4 – 0 ‘ lık galibiyetle kısmen huzura uçmaya başladı.
Aldığı mağlubiyetle sadece liderliği kaybeden ve halen lig ikincisi olan Doğugücü Gençlik evinde ligde tutunmaya çalışan O.Yeniköyspor‘u ağırlayacak. Temsilcimiz rakibini yenip yoluna devam eder. Kurtuluşspor-Kafkas Gençlik maçı bizleri bekliyor. Bu maç ikinci yarının ilk derbi maçı olacak. İnegöl‘de en ilgi çeken derbi maçı Kurtuluşspor-Kafkas Gençlik maçıdır. Bu derbi bugüne kadar 15 kez oynandı. Kurtuluşspor 7, Kafkas Gençlik 6 kez güldü. İki tarafın da en farklı galibiyeti 3–0 oldu. Ligin ilk yarıdaki mücadeleyi Sarı–Kırmızılı ekip 3–0 kazanmıştı. Peki neden bu derbi çok ilgi görüyor? Her iki takım da birbirine en yakın iki camia. Aynı mahallede kuruldular, birçok aynı kişi bu iki kulüpte yöneticilik yaptı, futbol oynadı, destek verdi. Birbirine akrabaların hatta ve hatta öz kardeşlerin olduğu iki camia. İyi bir çıkış yakalayan Gençlergücü deplasmanda lig üçüncüsü Burgazspor‘a konuk olacak. Temsilcimizin zor deplasmanda alacağı 1 puan çok değerli olacaktır.

Birinci Amatör Küme: 

1. Grup: Bursa‘da en yakın takipçisi Bağlarbaşıspor ile sezonun en zorlu maçına çıktı. Temsilcimiz galip gelmesi durumunda zorlu virajı almış olacaktı ama olmadı. Doğanspor maçın son bölümlerinde maçtan koparak 4–1‘lık bir yenilgi aldı. Karşılaşma sonunda teknik direktör Melik Özmen görevinden istifa etti. Takımın başına geçen sene hocalık yapan Ömer Bakay getirildi. Herkese hayırlı olsun. Sıraladama 3.’lüğe gerilese de Doğanspor‘un daha oynanmamış 5 maç var. Temsilcimiz bu hafta evinde ligde tutunmaya çalışan Romanspor ile karşılaşacak.

2. Grup: Deplasmanda Yenişehir Yolörenspor ile karşılaşan temsilcimiz 0–0 kalarak haftayı puanla kapamış oldu. Alanyurt Gençlik bu hafta bay geçecek.

3. Grup: Lider K.Güvenspor ligdeki 11. maçında ligde kalmaya çalışan Tuna Gençlik ile İnegöl‘de karşılaşacaktı ancak rakip ligden çekilince müsabaka oynanmadı. K.Güvenspor‘un terfi etme turuna çok az kaldı. Temsilcimiz ligdeki 12. maçını orta sıralardaki Arabayatağıspor‘a Bursa‘da karşı oynayacak.

4. Grup: Yenicespor deplasmanda Çekirgespor‘u 3–1 yenerek çıkışını sürdürdü. Son maçında deplasmanda puan alıp moral bulan Osmaniyespor, İnegöl‘de Özlücespor‘a 3–0 kaybederek işini zora soktu. Bu hafta grupta derbi maçı var. İlk maçı Yenicespor 3–1 kazanmıştı.

5. Grup: Son maçında aldığı galibiyetle ikinci sıraya yerleşen Akhisar Demirspor bu hafta lider Fatihgücü konuk etti. Temsilcimiz yenip liderliği ele geçirmek istiyordu. Ancak uzatma dakikalarında yediği golle maç 1–1 bittince önemli bir avantaj kaçmış oldu. Temsilcimizin fikstür avantajı var. Akhisar Demirspor bu hafta ligde kalmaya çalışan Ç.Mehmetspor‘a karşı mücadele edecek.

Anılarla Futbol

İlçemizin bir amatör takımı yine önemli bir maç oynamaktadır. Libero ile kaleci takımın en çok hata yapan, güvenilmez oyuncularıdır. Zaman zaman bu ikili hatalar yapmaktadırlar. Vatanspor, kaleci ve liberonun birer hatası yüzünden maçı 2–1 kaybetmiştir. Maç sonunda kaleci Murat dayanamayıp lidero Recep‘e laf atar ve aralarında şöyle bir diyalog olur.
 - Levent Hocam boşuna önündeki liberoya dikkat et, Recep çok ıska geçer. Çok fazla güvenme. Hep Recep‘i uyar, dedi.
-    Yapma ya, beni de arkandaki kaleciye çok güvenme, gelen topları kaleden uzaklaştır diye uyardı.