Süper Amatör Küme :

A Grubu : Gençlergücü deplasmanda lider Gemlik Vefaspor‘a karşı puan mücadelesi verdi. Birçok sporsever beraberlik iyidir düşüncesine karşın Erol Arslan’ın sporcuları 4 – 3‘lük süper bir galibiyet aldı. Gençlergücü ilk yarıda da lider Fethiye İdman Yurdu‘nu liderlikten indirmişti. Devre arası ile birlikte iki haftadır dinlenen Akhisar Demirspor deplasmanda Burgazspor‘a 2 – 0 kaybetti. Gençlergücü evinde ligde kalma savaşı veren Keles Gençlik‘i konuk edecek. Akhisar Demirspor evinde bir alt basamakta yer alan 19 Mayısspor ile karşılaşacak. Temsilcimiz en aznında berabere kalmalı.

B Grubu : Güray Şengün yönetimindeki Kurtuluşspor sahasında lig ikincisi Gürsu Belediyespor ile çok önemli bir maça çıktı. Temsilcimiz ilk yarı gol için yüklendiyse de ikinci yarının hemen başında 10 kişi kalınca maçın sonuna kadar temkinli olmak zorunda kaldı. Bursa‘da İsmetiyespor karşısında moral arayan diğer temsilcimiz Doğugücü Gençlik maalesef bu hafta da galibiyete ulaşamadı. Bursa‘daki maç 1 – 1 berabere bitti. Bu hafta Kurtuluşspor-Doğugücü Gençlik derbi maçı var. İlk maçta Doğugücü Gençlik 4 – 1 gibi farklı bir skorla kazanmıştı. Doğugücü Gençlik için belki de son şans olabilir.

C Grubu : Lider Kafkas Gençlik, Bursa‘da lig ikincisi Elmasbahçelerspor‘a konuk oldu. Maalesef temsilcimiz 2 – 1 kaybederek liderliği de rakibine teslim etmiş oldu. Ancak bence bu mağlubiyet; grup üçüncüsü ve dördüncüsü mağlup olduğu için play – off yolunda büyük bir kayıp olmadı. Zor günler yaşayan K. Güvenspor ise deplasmanda Orhangazi temsilcisi Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz geçen hafta olduğu gibi yine 4 – 0 kaybetti. Kafkas Gençlik Bursa‘da alt sıralardaki Hacıvatspor ile puan mücadelesi verecek. İlk maçı Hacıvatspor 2 – 1 kazanmıştı. K.Güvenspor evinde lig lideri Elmasbahçelerspor‘a karşı puan almaya çalışacak.

1.Küme :

2. Grup : Alanyurt Gençlik bu hafta evinde İhsaniyespor ile karşılaştı. Ev sahibi temsilcimiz 1 – 1 kalarak terfi şansını zora soktu . Yenicespor bu hafta 3 – 0 hükmen kazanacak. Alanyurt Gençlik deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Altınsabanspor‘a misafir olacak. Yenicespor evinde lig ikincisi H.Dikkaldırımspor‘u konuk edecek.

4 .Grup : Doğanspor bu hafta evinde Mustafakemalpaşa 2014 Spor‘u evinde 4 – 1 yenerek so haftaya moralli girdi. Doğanspor ligin son maçında deplasmanda Panayır Günesşspor‘a karşı oynayacak. Skor ne olursa olsun temsilcimizin sıralamada yeri değişmeyecek ve ligi üçüncü sırada bitirecek.

Alt Yapı : Nafi Bilaloğlu Akademisi kendi rekorunu kırarak yoluna devam ediyor. U - 16 Elit Liginde lider ve bitime iki maç kala Türkiye Şampiyonasıan gitmeği garantiledi. U - 14 Elit Liginde lig üçüncüsü U - 15 Elit Liginde grup şampiyonu oldu. U - 19 Klasman Liginde grup şampiyonu olup terfi etti. Sanırım maçları başlamayan gruplarda da iddialı olurlar.

Kurtuluşspor‘da önemli maç öncesi çok özel bir buluşma vardı. ‘Vefa Buluşmaları 2’ adı altında 25 yıl önce Kurtuluşspor genç takımda yer alan 15 sporcu kısa bir gösteri maçı yaptılar. Gösteri maçı öncesi dönemin genç takım antrenörleri olan Halil Yaşa, Orhan Atan, Muharrem İlksoy‘a Kurtuluşspor nostalji forma ve atkı hediye edilerek unutulmadıklarını gösterdiler. Kurtuluşspor bu tür etkinliklerinin ilkini 5 yıl önce 1995 yılında Bursa şampiyonu olup iki kez Türkiye Şampiyonasına giden sporcu, antrenör, yöneticilerle yapmıştı. Vefa sadece bir semt adı olmamalı!

 Anılarla Futbol :

Vaktin birinde İnegölspor‘da uzun yıllar çalışan İbrahim Turhan adlı antrenör varmış. İbrahim Hoca gibi beden eğitim öğretmeni olan Tarık Yıldız bir gün öğretmenler kurulunda sohbet ederlerken konu antrenörlüğe, İnegölspor alt yapısına ve İbrhim Hocanın alt yapıda nasıl bu kadar uzun süre çalıştığına gelir. Tarık Hoca, İbrahim Hoca‘ya ne zamandır sormak istediği aklındaki o soruyu sorar.

  • Hocam, epeydir sana sormak istiyorum. Kaç yıl oldu İnegölspor‘da çalışıyorsun, kimler geldi, kimler gitti ama sen hep buradasın. Bu kadar yıl seni nasıl burada tutuyorlar merak ediyorum.
  • Kardeş, bilmiyor musun?
  • Neyi hocam?
  • İnegölspor‘un tesislerinin arsasını benim dedem belediyeye bağışlamış. Bundan dolayı kimse beni gönderemiyor.