İnegölspor´u küme düşmüş Kocaeli Birlik karşısında kaybettiği 2 puan dolayısıyla asacak değiliz.
Kaybedilen bu puan nedeniyle de nankörlük edip, takımı yerden yere vuracak halimiz de yok.
Bu takımı play-off potasına bu futbolcular getirdi, bundan sonra bu yarışın içine girilecekse de yine bu kardeşlerimiz bunu sağlayacaktır.
Bu maçla ilgili sonuca dayalı fazla söylenecek şey yok.

İlk yarıda iç sahada berabere kaldığımız Kocaeli Birlik o maçtan buyana sadece Mersin İdmanyurdu´nu yenerek puan aldı ve yine kaderin cilvesi o ki, bizden yine beraberlik kopararak 1 puanı söke söke almayı başardı. Ama ben şunu söylüyorum, bu takım İnegöl´e karşı oynadığı futbolu diğer takımlara oynasa kesin ligde kalırdı. Bize demek farklı motive olmuşlar. Bunda ilk yarıda maç sonu olayları çıkartan Kenan Şahin´in payı büyük.

Gelelim saha içine.
İnegölspor daha maçın başında net bir poazisyonu değerlendiremedi. Barış golü atsa maçın skoru en az 3-0 lehimize olurdu. Atamadı ve kader ağlarımızı ördü. Her zaman söylüyoruz, bu tip takımlara karşı erken golü atıp işi bitiremezsen rakibi diriltip havaya sokarsın ve akabinde kendi ellerinle adeta canavar çıkartırsın. Öyle yaptık. İki maçta da erken atamadık, onlarda bizim panik ve telaşımızı değerlendiriler ve 2 maçta 4 puanı avuçlarımızın içinden çaldılar.

Maçın ilk yarısında İnegölspor topla daha çok oynamış gözüksede, sahada varlığını tam hissettiremedi. Hatta zaman zaman ev sahibi takım net pozisyonlarda buldu. Fakat kaleci Şener net kurtarışlar yaparak alınan 1 puanda pay sahibi oldu. Sahada oynayan futbolcuların en başarılı olanı kaleci Şener´di, hakkını yemeyelim.

Savunma birkaç pozisyonda kademe hatası yaptı. Özellikle de sağ kanatta 41 numaralı oyuncuları Emrecan o bölgeyi koridora çevirdi. Orta sahada Emrah´ı kesen Murat hoca Emirhan ile maça başladı. O da oyunun bazı bölümlerinde öne çıkarken, bazı bölümlerinde ise oyundan düştü. Ali Sakal ise maçın son bölümlerinde takımı ateşlemeye çalıştı fakat o da oyunun 3´te ikilik bölümünde etkisizdi. Okan Deniz´in yokluğunda sağ kanatta başlayan Enes Ata pek etkili değildi. Oyundan alındı fakat bu değişiklik bana göre yanlıştı. Onun yerine Raif oyundan alınıp, Enes sola atılabilirdi.

Oyunun ikinci yarısında Cengiz ve Uğur Parlak birlikte oyuna girdiler. Cengiz sol tarafta bazen etkili bindirmeler yaptı, cezaalanı içinde dokunan oyuncumuz çıkmadı. Barış Sinan´ın yerine oyuna giren Uğur orta sahaya hareketlilik getirdi, göbekten iyi çıkışlar yaptı fakat final pasları yerini bulmadı. Kullandığı köşe vuruşlarının çoğu bizim oyunculara gelmeden Kocaeli Birlik kalecisi yada savunması tarafından karşılandı. Ahmet Hakan Şahin oyunda kaldığı sürece iyi niyetle mücadele etti fakat ikili mücadelelerde ya yerde kaldı ya da topu ezdi. Hele son dakikada boş pozisyonda topu çıkartmayıp, kaleye vurması ise işin tuzu biberi oldu. Bana göre hem İnegölspor hem Ahmet kazanmak istiyorsa, bu transfer dedikoduları ve o takım istiyor, bu izliyor modundan kurtulması gerek. İnegölspor´un can havliyle gol aradığı dakikalarda oyuna giren Kaan´ı ise kurtarıcı görmek zaten insafsızlık olur ama biraz daha erken alınsa dağıtıcı özelliği ile biraz farkındalık oluşturabilirdi.

Yine bu maçta takımlarını deplasmanda yalnız bırakmayan 300 dolayında seyircimiz vardı ki, maç boyunca İnegölspor´un yanında oldular ve maçtan 3 puanla ayrılmamız için elinden geleni yapmaya çalıştılar.

Sonuç olarak bana göre büyük bir avantaj kaçırarak haftayı 1 puanla kapadık ve kaybettiğimiz 2 puanın önemi ilerleyen haftalarda ortaya çıkacak ama bu maçtan puansızda dönebilirdik. Bundan dolayı bu maçtan çokça ders çıkartıp, kaybetme kontenjanını rafa kaldırmamız gerekecek.

Şimdi içerde Sarıyer ve sonrasında peşpeşe 2 deplasman maçımız var. Bu maçlar bizim yol haritamızı daha şekillendirecek gibi görünüyor. Bu arada Eyüp maçında sakatlanan Okan Deniz´in de sezonu kapattığını varsayarsak, hücüm hattında da bizi ciddi bir sorun bekliyor gibi duruyor. Çünkü Okan bir anlamda İnegölspor´un seri vites durumundaydı. Kalan maçlar artık bize şunu gösteriyor, her sonuca hazırlıklı olmalıyız ama her hafta söylediğimiz gibi İnegöl tek yürek tek bilek olarak yoluna devam etmeli, siyasi partiler, odalar sivil toplum örügütleri bu süreçte kulübü ziyaret etmeli, karınca kararınca yardımda bulunmalılar. Çünkü ligin bitimene 11 hafta var ve bu zamana kadar köprünün altından çok sular akacaktır. Bu futbolcular bu zamana kadar bizleri nasıl sevindirdiyseler, kalan maçlardada elinden geleni yapacaktır. Bundan dolayı bu maç bizim için sadece bir gerilim filmiydi ve ve geride kaldı. Onlara 3. Ligde başarılar dileyerek, biz bizi kaderimizin götürdüğü yere kadar gidelim. Çünkü inanın play-off´u bu şartlarda en fazla biz hak ediyoruz.