Geçtiğimiz Pazar günü saat 13.00 sularında bisikletime binip, ilçe merkezinden Akhisar mahallesi, Karalar mahallesi, H. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu önünden geçip Çavuşköy mahallesine uğrayıp, Karagölet mahallesinde mola verip dinlenmek amacıyla yola çıktım.

ÇAVUŞKÖY-KARAGÖLET ARASI YOL ADETA TARLA OLMUŞ

Çavuşköy mahallesinden çıkıp Karagölet istikametine doğru yol almaya başladığımda gördüklerime inanamadım. Bildiğim kadarı ile henüz yaklaşık bir iki yıl önce  Çavuşköy mahallesi ile Karagölet arasındaki yol  asfaltlanmıştı. Bugüne gelindiğinde ise yapılan asfalt yaklaşık iki yıl içerisinde adeta tarlaya dönmüş…

GÜNÜ KURTARSIN, GÖZE HOŞ

GÖRÜNSÜN, GERİSİNİ BOŞ VER!..

Gördüklerim çok üzüldüm. Asfalt yol bu kadar kısa sürede bu hale gelebilir mi? Bizler çoğu  işlerimizi, ‘günü kurtarsın,  gö-ze hoş görünsün, gerisini boş ver’ anlayışında yaptığımız için böyle sonuçlarla çok karşılaşıyoruz…

MİLLETİN PARALARI ÇAMUR OLUP GİDİYOR

Yıllardan beri devam eden kötü bir alışkanlık.. Ya oy kaygısı ile seçim öncesi ya-da bir devlet büyüğünün geleceği zaman alelacele, toprak zemin üzerine asfalt döküldüğüne çok şahit olduk. Böylece milletin paraları çamur olup gidiyor. Vatandaş- lar da hizmetten yeteri kadar yararlanamıyorlar..

VERGİLERİMİZİN BOŞ YERLERE

HARCANMASI  KARŞISINDA İÇİM KAN AĞLIYOR

Türkiye’mizde dar gelirlilerin, fakir fukaranın sayıları, içinde bulunduğumuz ça-ğa yakışmayacak ölçüde oldukça fazla.. Asgari ücret ve onunda altında gelirle geçinmeye çalışan aileler varken, böyle savurganlıklar karşısında üzülmemek elde değil tabi ki… Hatta verdiğimiz vergilerin böyle boş yerlere harcanması  karşısında içim kan ağlıyor.

SUNGURPAŞA’DAKİ ATATÜRK

BÜSTÜNÜN ÇEVRESİ HOŞ DEĞİL

Gördüklerimin üzüntüsü içerisinde yoluma devam ettim. Karagölet mahallesin-de mola verdikten sonra yola çıkıp Sun- gurpaşa mahallesinden geçerken, köy meydanında Atatürk Büstünü gördüğümde çok duygulandım..  Ancak, sadece görsel olarak konulmuş olan Büstün çevresi, bakımsızlık nedeniyle Atatürk’e yakışmayan çirkin vaziyette, adeta  yılan yatağı şeklini almış durumda… Bir çevreci olarak bu du-rum karşısında da üzülmemek elde değil. Sungurpaşa muhtarına buradan selamlarımızı iletiyorum…

 

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Neyse, ‘Durmak yok yola devam’ misali turuma devam edip, Boğazköy mahallesine indim. Baraj gölünün yanından balıkçıları gözetleyerek Hamzabey mahallesine girdim, oradan  Kozluca mahallesine geçerek, İlçemize doğru yol almaya başladım.

ESKİ KOZLUCA KÖPRÜSÜNDE

 TEHLİKE VAR

Eski köprüye geldim, köprüde durdum çevreme bakarken, köprünün girişinde bir çatlak gördüm. Biraz bekleyince, tonajlı araçların köprüden geçerken çatlağın genişlediğini fark ettim. Aşağıya inip, köprünün ayaklarını incelediğimde, beton ayak- larda geniş şekilde çatlaklar oluşmuş, burada bir tehlike var.

TEHLİKEYE “DUR” DEMEK

 GEREKİYOR

Mevsim yağışlarıyla  toprak su almaya başladığında, tehlike daha da büyüyecek. Köprü çökebilir. Bir facia yaşanmadan yetkililerin gereken incelemeleri yapıp, önlem almaları gerektiğini buradan bildiriyorum.. Tehlikeye “Dur” demek gerektiğine inanıyorum.